Witam !
Emocje związane z TRAKO powoli mijają, więc powróciłem do "grzebania" przy makiecie. Semafor który uszkodziłem udało mi się naprawić i tym samym udało się zaoszczędzić kilka stówek. Teraz czekam cierpliwie na realizację zamówionych opraw.
W komplecie fabryki KIBRI który otrzymałem od Kolegi
@KoVaL były dwa zbiorniki. Ponieważ szkoda było by ich nie wykorzystać, zdecydowałem o wyposażeniu stanowiska oczyszczania (kompresorowni) o dodatkowy zbiornik buforowy na sprężone powietrze. Drugi zbiornik wzbogacił magazyn produktów ropopochodnych na stanowisku tankowania lokomotyw spalinowych i parowozów mazutowych.
Jeszcze przed TRAKO zamontowałem oprawy z OMKIA wzdłuż zasieków na szlakę (no i nie pamiętam czy je pokazywałem) - teraz pozostaje je tylko podłączyć do zasilania.
Zamówiłem też profile z tworzywa (TAMIYA) z których zamierzam wykonać drewnianą konstrukcję wiaty przeglądowo-postojowej dla zakładowego Kof-a (na terenie fabryki). Zobaczymy co uda mi się "wyrzeźbić" ...

Wspomniana wiata będzie chyba ostatnim obiektem/budynkiem który pojawi się na makiecie.
I to tyle z "ostrowskich nowości" ...

Pozdrawiam !