Dziwna fabryka, strugarki grubosciowe jak mniemam, frezarki z krzywym stolem , co oni produkuja.
Drogi Pawle, podzielam Twoje uwagi. Sam zastanawiałem się jak wykorzystać maszyny z zestawów Fallera. Kupując wspomniane zestawy liczyłem, że większość modeli obrabiarek będzie dedykowana do obróbki metalu. Ale jak widzisz, większość stanowią maszyny do obróbki drewna.
Ponieważ "poznańskie sknery" za nic w świecie nie wyrzucą kupionego i zapłaconego towaru do kosza - wymyśliłem wydzielenie części hali jako stolarni (chociaż w realu stolarnia byłaby oddzielona od reszty stałą przegrodą ze względu na zapylenie).
A co do produkcji - to w zasadzie jeszcze nie zdecydowałem o docelowym profilu produkcji fabryki. Na chwilę obecną szyldy z logo i nazwą informują, że to PTS-Wagon (bo taka potrzeba była i będzie ze względu na prezentację "wypocin" na stoisku firmowym podczas TRAKO). Na "starym Ostrowie" była fabryka budowy maszyn, więc może podtrzymam tradycję i będzie to samo ... W tym przypadku stolarnia mogłaby produkować skrzynie i obudowy drewniane do transportu produkowanych maszyn ...
Chyba, że Drogi Pawełku masz jakieś inne pomysły i sugestie

Chętnie wysłucham rad doświadczonego praktyka.