• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Parowozownia Ostrów Wlkp - kolejne podejście ...

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.965 8 0
Witam !
Dzisiaj kolejna relacja z mojego postępu prac. Te krótkie relacje stają się zapewne nudne i monotonne, bo ciągle dotyczą tego samego tematu - "dopieszczania" rozjazdów ... ;) Na kolejnej skrzynce dwa z nich otrzymały imitacje napędów i zwrotników. Zamontowałem też ostatni semafor dwuramienny i do pełni szczęścia brakuje mi jednej Tz (oprócz drugiej reklamowanej).

Na peronie pojawił się zegar, zaś na dwóch kolejnych skrzynkach ustawiłem szafy aparatowe i przytorowe skrzynki telefoniczne. Przed semaforami i wskaźnikami spróbowałem wykonać imitację zabrudzeń podkładów i podsypki pozostawiane przez oczekujące na jazdę lokomotywy.

Na jednej ze skrzynek zamontowany jest pierwszy napęd do żurawia wodnego. Niestety, w tej chwili nie mogę go uruchomić, bo sterowanie zostało u szwagra ... ;) Ale działa i mam nadzieję, że będzie fajnym "bajerem" kiedy wreszcie makietą zacznę się bawić.

Tradycyjnie kilka fotek, dwie pierwsze ukazują dzieło szwagra - sterownik dedykowany do tej skrzynki i napęd żurawia. Kabelki są jeszcze do dopieszczenia, bo pojawiły się dodatkowe elementy do podłączenia i skrzynka musi wrócić szwagra ...

Pozdrawiam !

Załączniki