Witam !
Od kwietnia "morduję się" z budynkiem magazynu fabrycznego, no i w końcu mogę uznać, że prace przy nim zostały zakończone (brakuje tylko tabliczek informacyjnych na wciągarkach, przy drzwiach oraz szyldu firmowego).
Dorobiłem zewnętrzny szyb windy towarowej i łącznik nad torem. Budynek otrzymał brakujące rury spadowe z koszami które to chociaż częściowo zamaskowały widoczne łączenie ścian ceglanych.
Dodatkowo na wysokości piętra pojawił się pomost z wentylatorem. Pierwotnie nie był planowany (bo budynek miał być tylko magazynem), ale byłem zmuszony do zamaskowania sfrezowanego parapetu ceglanego pod oknem. Usunięcie tego nieszczęsnego parapetu było konieczne do przyklejenia łącznika windy. Jak skończyłem usuwanie - okazało się, że usunąłem parapet nie z tej strony budynku ... Wykrzyczanej "wiązanki" raczej nie będę cytował ...
Rozgrzeszenia pewnie też nie otrzymam ...
Tak więc, przeznaczenie budynku częściowo się zmieniło. Od teraz będzie łączył funkcję budynku produkcyjnego i magazynowego ... W załączeniu parę fotek "wymęczonego" modelu.
Z pozostałych "sukcesów" - brak sukcesów oraz znaczących postępów ...
Powoli nakładam patynkę na cegły. W tym tempie skończę jesienią (albo jeszcze później) ...
Pozdrawiam !