Witam !
Dojechały zamówione przed miesiącem dodatkowe "wypraski" z zestawu fabryki KIBRI i tym samym mogłem powrócić do dalszego "dziubania" przy budynku fabrycznym. Z dwóch gotowych zestawów powstało coś takiego jak na załączonych fotkach. Budynek otrzymał oświetlenie wybranych pomieszczeń. Do doskonałości jeszcze wiele mu brakuje - muszę wykonać z innego zestawu zewnętrzny szyb windy towarowej, przykleić drabinę pożarową z przewodem hydrantowym (rurą) oraz dokończyć i pomalować na żółto wciągarki na belkach. Żółta farba Model Master którą mam i kolejny raz już ją rozcieńczałem - dalej się "ciągnie"... Może to dlatego, że ma pewnie z 15 lat ... Jak tylko sięgam pamięcią, przy pracach modelarskich nad poprzednią makietą - zawsze był ten słoiczek ...
Przyszedł więc czas, aby "odżałować kasę" i wreszcie kupić sobie nową ...
No i jak skończę ten budynek, pozostanie do wykonania ostatni duży obiekt - budynek główny fabryki. Dwa komplety KIBRI (39814) muszę znowu podocinać i sensownie je posklejać. Dokładając do tego wykonanie wnętrz - zleci pewnie z pół roku ...
Ale tak sobie optymistycznie założyłem, że zimą trochę prace przyśpieszą i na przyszłorocznym TRAKO będę mógł zaprezentować swoje "wypociny". Oczywiście oprócz skończenia makiety, muszą być spełnione jeszcze inne warunki, a mianowicie:
- muszę do tego czasu dożyć,
- muszę do tego czasu pracować tam gdzie dotychczas pracuję,
- Zarząd Spółki musi chcieć wystawić makietę na stoisku firmowym.
I tym optymistycznym akcentem kończę ... W załączeniu fotki "potworka" ...