• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Darek1957

Znany użytkownik
Reakcje
1.370 0 0
Przed chwilą otrzymałem zamówiony przedwczoraj model. Jestem pod wrażeniem wykonania. Pracuje cicho i płynnie porusza się po torze. Bardzo udany zakup.

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 1 0
Tak jak ostatnio najpierw byly 20 szt poszły chyba w godzinę później informacja ze model dostępny od 6 listopada po czym do sprzedaży trafiło 36 sztuk
Teraz poszły wszystkie i znów informacja ze model trafi do sprzedaży od 6 listopada
A jak wszystkie zejdą pojawi sie wysyp na allegro

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.698 15 0
Kto nie ma, niech żałuje :p model piękny, ciężki.
Jeszcze nie porównywałem dokładnie z oryginałem, ale zauważyłem, że w oryginale poręcze są kremowe, a w modelu szare.
Do modelu dołączone są osobno zderzaki z okrągłymi tarczami.
Dodatkowo tabliczki z numerem inwentarzowym maszyny. Nie bardzo jeszcze wiem w jakim celu. Może aby nakleić na tampodruk, żeby nadać modelowi przestrzenności oznaczeń?
EDIT: Już wiem. Tabliczki są do oznaczeń umieszczonych na kabinie.
To dla mnie najładniejsze malowanie tej spółki.

S-200 272 01.jpg S-200 272 02.jpg S-200 272 03.jpg S-200 272 04.jpg S-200 272 05.jpg S-200 272 07.jpg

Szkoda, że Roco nie pokusiło się o takie malowanie węglarki Roco 76815:
Roco 76815 v2.JPG

Świetnie pasowałoby do modelu oraz Fal'ów Roco 67094.
Ale skoro zrobili wizualizację, to może była ona lub jest dalej w planach?

I jeszcze światła:
S-200 272 08.jpg S-200 272 09.jpg S-200 272 10.jpg

Ale czy ktoś czytał opis tego loka? "UWAGA: W lokomotywie świeci się jedno czerwone światło, niezależnie od kierunku jazdy."
W opisie jest błąd, bo czerwone światło (tylko jedno zamiast para) świeci się zależnie od kierunku jazdy.

B

bobby74

Gość
Jeszcze nie porównywałem dokładnie z oryginałem, ale zauważyłem, że w oryginale poręcze są kremowe, a w modelu szare.
Do modelu dołączone są osobno zderzaki z okrągłymi tarczami.
Dodatkowo tabliczki z numerem inwentarzowym maszyny. Nie bardzo jeszcze wiem w jakim celu. Może aby nakleić na tampodruk, żeby nadać modelowi przestrzenności oznaczeń?
EDIT: Już wiem. Tabliczki są do oznaczeń na umieszczonych na kabinie.
To dla mnie najładniejsze malowanie tej spółki.

Zobacz załącznik 338722 Zobacz załącznik 338723 Zobacz załącznik 338724 Zobacz załącznik 338725 Zobacz załącznik 338726 Zobacz załącznik 338727
A czy mogę prosić jeszcze o fotkę od dołu loka? Czy spody wózków ma metalowe czy plastikowe?

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
A jaki bajeczny dźwięk jest od Artola. Cud, miód, orzeszki i kilo cukru. Do tego miejsce na dwa głośniki i razem to daje niezły wykop.

.
Jest niestety łyżka dziegciu, drzwi na przedziałach maszynowych w oryginale nie posiadają przetłoczeń (tak charakterystycznych dla czeskich maszyn).

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Ten fabryczny Rocowski jest też całkiem, całkiem więc włosów rwać nie trzeba. Niestety nie miałem możliwości postawić obu i posłuchać jednocześnie więc wrażenia mogą być subiektywne. Zaqu ja też kupiłem w normalnej cenie (tak jak Traxxa Pol-Miedzi)....

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
A ktoś może wyjaśnić dlaczego lokomotywa posiada prostokątny reflektor górny zamiast okrągłego?

Może czyszczenie magazynów zwiastuje nowy model, nowe malowanie. Fajnie by było jak by zrobili w malowaniu STK. Wtedy bym chętnie zakupił.

Ostatnio edytowane:

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Ten fabryczny Rocowski jest też całkiem, całkiem więc włosów rwać nie trzeba. Niestety nie miałem możliwości postawić obu i posłuchać jednocześnie więc wrażenia mogą być subiektywne.
Tu możesz posłuchać obu:

Roco http://www.dcc24.eu/sites/default/files/S200.mp3
Artol: http://sounds.artol.sk/assets/samples/770_show.mp3

W Roco jeszcze można się przełączyć na drugą wersję, taką bardziej rozklekotaną, podobną do tej od Artola :)

B

bobby74

Gość
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18