Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
jeżeli ceny PIKO rzeczywiście odzwierciedlają inflacje w PL i wzrost EUR to naprawdę jesteśmy jako kraj w czarnej d....... Zacząłem kolekcjonowanie 3 lata temu wiec patrzę tylko na ten okres. Masakra
Kolega @JacaOstrow pytał o EP07. Stawiałbym prawie na 100%, że EP07 w barwach PKP IC zostanie zapowiedziane na 2023 rok, jako, że minęło już wiele lat od ostatniego wypustu. Ale o spekulacjach wydawniczych popiszemy w osobym wątku już niedługo będzie fajna zgadywanka .
A 300 zł i więcej za ACME porysowane i nie domalowane lub z brakami to może być? Mam Gabrysię i super jeździ, nie narzekam. Na Tilliga też się psioczy ale się kupuje nawet jak baza nie polska a ma napis PKP (Halbesrtadt, poczta). To samo jakieś juniorki. To samo polska Pt- kupa kasy i co? Na wielu makietach na Youtoobie widać jak je "modelarze" puszczają i jest dobrze a model polskiego motoraka jest zły. Widać że jest modeli PKP "za dużo".
Sn61 z wielką chęcią bym przytulił - jak nic pasuje do mojej makiety stacji Szlachta (która za 10lat skończę.
Ale jakość wypraski, gdzie widać łączenia suwaków formy rani inżynierskie oko. Naprawdę, gdyby nie to, to bym nie miał żalu o ogólny wygląd. Więc tak - mam wątpliwości czy wydać 1k PLN na motorówkę, czy kupić co innego.
I tak - nadmiar też rodzi problemy - na czasie mam st44, en57, trochę wagonów i pytanie ile środków zainwestowac, a ile przeznaczyć na hobby
Ponieważ nie jestem expertem w temacie, pytam kolegów z większą wiedzą. Czy te wagony ROCO to przemalowanka, czy też w miarę zgodne z oryginałem i można się pokusić o zakup?