• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.901 111 11
:)
Pudełko pudełkiem, ale zawartość tego pudełka bedzie mega:love:.
I masz całkowitą słuszność(y), bo znając życie będzie się działo.

Co do samego pudełka, to cieszy "stare", sprawdzone eleganckie i trwałe wykonanie oraz sprawdzona atrakcyjna grafika. Fajnie mieć coś takiego w rękach, a przecież to pierwsze co w rękach mamy, zanim dobierzemy sie do jeszcze ciekawszej zawartości :)(y)
"Siódemki" też jadą. Mają być w Europie przed końcem roku..szkoda tylko że węgiel taki drogi bo trzeba będzie grzać się ciepłem z silników modeli H0.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
680 54 1
"Siódemki" też jadą. Mają być w Europie przed końcem roku..szkoda tylko że węgiel taki drogi bo trzeba będzie grzać się ciepłem z silników modeli H0.
Tak, to prawda i słuszna uwaga niestety.
Z jednej strony to cieszę się i nie mogę doczekać, jak małe dziecko, a z drugiej jest to chyba, może jeszcze nie najgorszy, ale niezbyt sprzyjający moment na taki urodzaj taborowy.

Ale co jak co , siódemki Roberta, to dla mnie pozycja must have, reszta bedzie musiała w bardziej lub mniej znaczący sposób poczekać...
A lista pozycji obowiązkowych, sama w sobie krótka nie jest
. ;)

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
A TU na naszym forum, a nie szajsbooku.:p
Dobrze wiedzieć. Powinna być tutaj informacja o otwarciu wydzielonego wątku i podany do niego link. Kolega @Remaj12 mógłby taką krótką informację tutaj zapodać. W przeciwnym razie, czytając wątek o nowościach 2022, nie ma się pojęcia o utworzeniu nowego wątku akurat dla tego modelu. Dodam jeszcze, że nie każdy model ma nowy wątek, więc to nie jest oczywiste, że nowy wątek będzie utworzony!

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.136 129 19
No to dziwnym zbiegiem okoliczności takie ceny widziałem chyba u... ROBO?
Widać, że jednak się dzieje. Akcja wywołuje reakcję...
Pan Ryszard ma taką cenę (1650 zł) od kilku miesięcy, jeśli nie od roku... była znana już zdecydowanie wcześniej niż miała miejsce premiera prototypów modeli ROBO, więc jeżeli można mówić o jakimś "dziwnym zbiegu okoliczności", to raczej w kontekście ceny modelu ROBO, która została dostosowana do ceny modelu PIKO.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

KroppeK84

Aktywny użytkownik
BGM
Reakcje
661 2 2
Pan Ryszard ma taką cenę (1650 zł) od kilku miesiącu, jeśli nie od roku... była znana już zdecydowanie wcześniej niż miała miejsce premiera prototypów modeli ROBO, więc jeżeli można mówić o jakimś "dziwnym zbiegu okoliczności", to raczej w kontekście ceny modelu ROBO, która została dostosowana do ceny modelu PIKO.
… Że się tak dołączę do rozmowy
jeżeli Piko utrzyma cenę a tylko tym może powalczyć to coś tam ugra, niestety cena była znana dużo wcześniej a świat poszedł do przodu, szalejąca inflacja, zmiany w cenach dostaw i produkcji może różnie się skończyć dla modelu zapowiedzianego przeszło rok temu.
Robo wypuszcza model +/- na przestrzeni 5miesięcy a nie ponad roku, lepiej Jest dostosowany. Zresztą u pana Ryszarda pisze grubo że „CENA MOŻE ULEC ZMIANIE!”
1 wypust grudniowy może będzie oscylował w cenach zapowiedzianych ale po nowym roku już wątpię
Na stronie Piko jest 390€ - ~1830zł lub 500€ to ~2350zł

premiery sklepowe pokażą co nam los przyniesie

SM

Aktywny użytkownik
Reakcje
165 9 1
… Że się tak dołączę do rozmowy
jeżeli Piko utrzyma cenę a tylko tym może powalczyć to coś tam ugra, niestety cena była znana dużo wcześniej a świat poszedł do przodu, szalejąca inflacja, zmiany w cenach dostaw i produkcji może różnie się skończyć dla modelu zapowiedzianego przeszło rok temu.
Robo wypuszcza model +/- na przestrzeni 5miesięcy a nie ponad roku, lepiej Jest dostosowany. Zresztą u pana Ryszarda pisze grubo że „CENA MOŻE ULEC ZMIANIE!”
1 wypust grudniowy może będzie oscylował w cenach zapowiedzianych ale po nowym roku już wątpię
Na stronie Piko jest 390€ - ~1830zł lub 500€ to ~2350zł

premiery sklepowe pokażą co nam los przyniesie
Do końca roku cena nie ulegnie zmianie.
Kto zamówił wcześniej dostanie jeszcze rabat.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
524 58 11
Z kim PIKO ma walczyć? Z gościem, który jest na etapie zbierana funduszy na ruszenie z projektem? :LOL:
Może nie z "gościem" ale z inflacja to na 100%. 2449 zł (sound) juz znamy jako cenę na 2023 vs moje zamówienie 1970 zł to juz konkretna cena jak za ten model. Dla porównania Oko1 doleciało juz do 2309 zł.(sound), kupowałem za 1799. zł.. wiec PIKO chyba walczy sama ze soba póki co.. Tu zgadzam się z autorem posta.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 28
Tabor 385
Tabor 382