• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

Marcub85

Aktywny użytkownik
Reakcje
291 8 1
No cóż.... Jeszcze sobie na "Nurka" troszeczkę poczekamy.
Nawet na pewnym gdanskim sklepie modelarskim data się zmieniła z 28 grudnia 2022 na 28.... września 2023. Już sam zwątpiłem czy ja wtedy dobrze czytałem, ale chyba tak było. Moze Robo powinien się wziąć za budę 754, to się nagle okaże, że się kontener z tymi Nurkami się odnajdzie i nagle pojawią się w sprzedaży?
Te dziwne zagrywki firm modelarskich zaczynają mnie denerowować. Co innego przedpłacić model który ma być za miesiąc a tu nagle premiera obsuwa się za 10 miesięcy??? Ja sobie nie wyobrażam zawiesić kasy na taki czas, bez wpływu na to co się dzieje.
A mam drugie pytanie. Ktoś mi wyjaśni skąd się biorą (tak było do wczoraj) różnice w tym że model analogowy wychodzi na 3 miesiące przed modelem z dekoderem, z dźwiękiem? Przecież w przypadku Nurka to żadna nowina, dźwięki już dawno są zgrane, opublikowane (ESU) i dekoder do Nurka nie jest żadną innowacją technologiczną. Czyżby ROCO miało problemy z czymś co już jest, istnieje, nie potrafią tego też zrobić sami (bo raczej kopiować nie powinni, chyba że się z ESU dogadają)?
Obecnie daty na Nurka w cyfrze i analogu są identyczne, więc to chyba już nie ma znaczenia. Ja dekoder na Nurka już mam przygotowany.
Teraz ten wątek z 754 od Roco trzeba przesunąć do nowości 2023...

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
Nawet na pewnym gdanskim sklepie modelarskim data się zmieniła z 28 grudnia 2022 na 28.... września 2023
Radziłbym nie polegać na wskazaniach sklepów, a zwłaszcza pewnego gdańskiego sklepu, gdyż często daty tam pokazane są wzięte z sufitu. Owszem, w tym przypadku może być to prawda (ktoś sobie po prostu policzył koniec III kwartału), ale wiele razy już się spotkałem, że daty, które pokazują są niczym nie poparte.
A mam drugie pytanie. Ktoś mi wyjaśni skąd się biorą (tak było do wczoraj) różnice w tym że model analogowy wychodzi na 3 miesiące przed modelem z dekoderem, z dźwiękiem?
Już dylematu nie ma, gdyż obie wersje są zapowiedziane na III kw. 2023 roku.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.794 138 3
U mnie też jest już poprawnie :)
Przez chwilę myślałem że to może przez tłumaczenie strony na EN ale nie. Na w obu wersjach językowych jest już poprawnie.

EDIT:
Jednak tłumaczenie na Polski daje wynik PCP. Przynajmniej na telefonie jeszcze pokazuje mi taki zarząd kolei.

Ostatnio edytowane:

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.794 138 3
Myślę że znalazłbym kilku takich tutaj na forum ale ja?

Problemem jest tłumacz Googla. Jeżeli to on się bierze na tłumaczenie to robi mi PCP dla wersji EN i PL

1669649711149.png

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 28
Tabor 385
Tabor 382