• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.117 87 0
Marlketing na FB nie jest tematem tego wątku, ale widzę, że nie doceniacie tego kanału w tej materii
Zgadzam się, marketing nie jest tematem; oraz, doceniamy.

Tutaj chodzi o żywotny interes tego wątku, tj. zebranie informacji o nowościach. Jak ktoś sobie puści post na fb i podpisze, że nie wolno kopiować, to z powodów wymienionych kilka postów wyżej, jesteśmy w czarnej kropce :(

Nikomu nie bronię (i nic mi do tego) robienia marketingu na fb. Ale to nie jest katalog produktów, a tego raczej tutaj potrzebujemy.

Nb ja też przestałem utrzymywać stronę www (w innej branzy), bo od paru lat żaden klient nie trafił tamtędy. Pieczołowicie przygotowane oferty i ich warianty psu na bude się nie zdały. Tylko, nigdy nie broniłem ludziom kopiowania ofert lub ich części z fb czy z czegokolwiek innego.

sun71

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
698 9 1
Zgadzam się, marketing nie jest tematem; oraz, doceniamy.

Tutaj chodzi o żywotny interes tego wątku, tj. zebranie informacji o nowościach. Jak ktoś sobie puści post na fb i podpisze, że nie wolno kopiować, to z powodów wymienionych kilka postów wyżej, jesteśmy w czarnej kropce :(

Nikomu nie bronię (i nic mi do tego) robienia marketingu na fb. Ale to nie jest katalog produktów, a tego raczej tutaj potrzebujemy.

Nb ja też przestałem utrzymywać stronę www (w innej branzy), bo od paru lat żaden klient nie trafił tamtędy. Pieczołowicie przygotowane oferty i ich warianty psu na bude się nie zdały. Tylko, nigdy nie broniłem ludziom kopiowania ofert lub ich części z fb czy z czegokolwiek innego.
Tylko fejsbuk nie zastąpi nigdy, strony z katalogiem producenta. Każdy liczący się producent modeli utrzymuje na swoich stronach dwa kluczowe działy: katalog części zamiennych (często wraz z własnym sklepem) oraz katalog z dostępem do dokumentacji, w tym historycznej. Tu akurat fatalnie wypadają mniejsci producenci na czele z ACME czy LS Models, które to obie frmy nie raczą nawet odpisać na zapytania dotyczące części. A jesli jakaś firma wprost deklaruje, że nie jest zainteresowana, a wręcz nie chce klientów, którzy pochodza z tego forum, to ja deklaruję, ze nie jestem zainteresowany jej produktami.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.240 30 1
Czy ten zestaw platform typu 401Zb ( nr. kat. 58262 ) jest faktycznie w opisie epoki IV ?
A może to błąd w druku - bo chyba była mowa, że pierwszy taki zestaw ukaże się w opisie epoki V.

Reakcje
131 5 0
Czy ten zestaw platform typu 401Zb ( nr. kat. 58262 ) jest faktycznie w opisie epoki IV ?
A może to błąd w druku - bo chyba była mowa, że pierwszy taki zestaw ukaże się w opisie epoki V.
Po zdjeciach ze strony Piko widać numer wagonu a na czole ZNTK Gdańsk, GL 1993, R 1987.

Więc tym razem pomyłki nie ma i faktycznie będzie to epoka IV ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.448 442 99
Takie oznaczenie serii wagonów towarowych (z "-x") występowało w epoce IVc (1980-1989).

Zdjęcie pojazdu ze strony 2 pc. 401Z Flatcar set PKP IV Buy modeltrains | PIKO Webshop (piko-shop.de)

IV.jpg

Moim zdaniem ten zestaw platform będzie konkretnie z epoki IVc.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.587 64 3
I prototypy wagonów z rodziny 208K 6 zestawów po 2 wagony PKP i CSD . Ciekawe kiedy wejdą do produkcji.
O kolega mnie uprzedził

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.136 129 19
I prototypy wagonów z rodziny 208K 6 zestawów po 2 wagony PKP i CSD .
3 zestawy po 2 wagony ;) - zarówno PKP jak i ČSD :D :

exact_train_gbs_pkp_csd.png

Zaś aby powyższe wagony kupił również klient w Niemczech :podstepny: , dodatkowo w katalogu zamieszczono fotografię pewnej nrd-owskiej wąskotorówki :gwizd: , a za parowozem na transporterze jest widoczny :niepewny: ... a jakże :D ! wagon ČSD włączony do OPW ;) .

exact_train_schmalspurbahn_dr_transporterwagen_mit_gedeckerguterwagen_csd.png

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 28
Tabor 385
Tabor 382