OK, można by napisać, że jeśli papugi pojawiły się w 1996 to rzeczywiście data rewizji mogła by być na drugą połowę lat 90-tych - jeśli wagon w modelu Roco to ten ze zdjęcia z papugami, które to zdjęcie linkowałem kilka postów wyżej (wygląda identycznie)
..... Ale jeśli to inna "sztuka" niż ze zdjęcia bądź w oznaczeniach wcześniejszych, to data rewizji może być jak napisał kolega
@Valec . I na to się zanosi jeśli to pewne info, że taki wpis był od PMR-Modele.
Ja przyznam szczerze to nie znam historii tego malowania (papuga) i w pisaniu o dacie rewizji zasugerowałem się "lekkim, łatwym" sprawdzeniem i tą datą na papugach w skali TT (Tillig 16276) gdzie data rewizji jest na 2004 r.
W zestawieniu tej informacji ze zdjęciem w składzie z wagonami w malowaniu 'papuga' (które początkowo publikowane było także na stronach producenta), zasugerowało mi to, że to konkretnie wagon z czasu o którym wspomniałem.
Wpis kolegi wnosi jednak nowe info do tematu...
Na allegro PMR-Modele sprzedawało wagon 112Ag Adu-x Stacja W-WA GROCHÓW REV/NS/94.05.16 Epoka Va. Była tam podana informacja, że model pasuje pod względem przydziału i daty naprawy, do (między innymi): Roco 74811 WRdun (typ Bautzen 89), St. W-wa Grochów, REV/Pr./93.08.31.
Skoro sam pan Krzysztof Koj to napisał - co można domniemywać po wpisie, że na allegro był taki opis w ofercie PMR-Modele, to wygląda więc na to, że wagon ma datę rewizji na pierwszą połowę lat 90-tych. Kolejna szkoła, że nie ma co zgadywać okresu dat rewizji na modelach po zdjęciach, które pojawiają się na stronach producenta
tylko poczekać na konkretne info.