• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2020

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.712 125 86
Maja troche kwitow z Pesy. Ni wagon, ni lokomotywa. A moze wszystko w jednym ;) Stawiam na epoke VI ;) jak to tam bylo... hmmm... "Strzałka" ;)

Ostatnio edytowane:

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Czyżby w zapowiedziach Robo chodziło o ryflaki które mają się pojawić na jesień?
Ryflaki już były więc to nie to. Ja osobiście myślę, że aby opłacało sie robić nową formę pod całkowicie nowy model, to musi być to tabor, który występował w kilku wersjach by potem móc wypuszczać z tej formy kolejne. Tak jak w przypadku wagonów 111/112, kuszetek itp. Jedna forma a kilka epok i malowań. Nie mam pojęcia co nam Robert za niespodziankę szykuje i sam jestem ciekaw jak cholera :)

grosiszcze

Znany użytkownik
Reakcje
1.336 232 2
Znów następne GÓWNO, tak jak Y z ceną z kosmosu, i w kształcie banana, przez beczki z ciężko obracającymi się wózkami..., do tego obrzydliwie grube poręcze, i szwy formy na baniaku Ten "producent" pokazał już co potrafi na przykładzie ryflaka, że "wagon" nadaje się tylko na śmietnik..
Panie Balasek kup se Pan piko i przestań marudzić.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.692 392 7
Część tutaj piszących ma problemy niczym "młode wojsko"...spekulacje, sensacje, zakłady niemal bukmacherskie co będzie a czego nie będzie...Na razie szykuje się Ty42 od Roco i ET21 od Piko...poczekajmy...
Tzw. "sensacyjne nowości" od manufaktury Robo to chyba w ramach dowcipu...hybrydową SM42 wypuszczą?:eek:
EN57 ryflowany w "klasycznym" malowaniu, SN61, Ol49 lub Tkt48 - tak bym to widział w przyszłości...

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.442 486 107
Dokładnie. A już nie mówiąc o tym, że zespół jest w posiadaniu niemieckich przewoźników w tym największego. A o sile niemieckiego rynku modelarskiego nie trzeba przekonywać. Ale byłoby to zbyt piękne :confused:. Będzie to zapewne jakiś wagonik towarowy.:ostrozny:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Widzę, że niektórzy już 'prawie' wiedzą co będzie, he he.

Ludzie... cierpliwości... wszak to temat Nowości PKP (ale ISTNIEJĄCE lub takie, o których wiadomo, że 'jakieś' będą - przynajmniej tak mi się do tej pory wydawało) :)
Na razie wiadomo tylko tyle, że "coś" będzie (info Robo), stąd posty były o tej informacji. Ale nie po to, by potem odprawiać zgaduj-zgadula, lecz by mieć świadomość, że owo "coś nowego" nadchodzi i w tej atmosferze oczekiwania (ewentualnie kasę odłożyć i...).... czekać na kolejne potwierdzone informacje.

Co wam przyjdzie po tych zgadywankach? Nabijacie posty i nic z tego nie wynika. Gdyby ktoś założył się na kasę, że będzie to czy tamto - a potem się potwierdziło. To przynajmniej ktoś by zarobił.... a tak? :ROFL: .... eeee.....

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Znów następne GÓWNO, tak jak Y z ceną z kosmosu, i w kształcie banana, przez beczki z ciężko obracającymi się wózkami..., do tego obrzydliwie grube poręcze, i szwy formy na baniaku Ten "producent" pokazał już co potrafi na przykładzie ryflaka, że "wagon" nadaje się tylko na śmietnik..
Wstaw tu zdjęcie jakiegoś twojego wyrobu/przeróbki. Chętnie ocenimy. Rozumiem, że poręcze wymieniasz na odpowiednio cienkie, poprawiasz szwy form, które używasz za bazę, itp... bo skoro Ci to przeszkadza, to rozumiem nie śmiałbyś sprzedawać takich gniotów - i wszystko co wychodzi z pod twojej ręki jest TIP-TOP.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 408
Tabor 10