Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
W opisie modelu ET41 wyraźnie jest podane, że jeden człon ma napęd, a drugi nie. Jednak odbiór prądu odbywa się wszystkimi osiami obu członów, a połączenie między nimi jest wykonane z użyciem sprzęgu przewodzącego prąd. Według producenta, silnik jest 5-biegunowy.
I jeszcze jedno: w nowościach na 2015 pokazano kilka wersji SM42, jednak nie PKP. Cena 109,99 euro.
No i ESU ma trochę tańsze dekodery od Zimo z tego co w innym wątku kolega karol_mar podkreślił (o ok. 30 zł).
Więc sam zastanawiam się nad kupnem dekodera ESU do następnego modelu od Piko.
Wiadomo stąd, że wszystkie dekodery dźwiękowe ze złączem PluX oferowane przez PIKO od września 2013 roku są produkcji ESU. Niestety nie ma róży bez kolców, stąd brak możliwości zmiany projektu dźwiękowego zapisanego w pamięci dekodera, nawet przy użyciu ESU LokProgrammera.
Piko, chyba nawiązało szerszą współpracę z ESU, zobaczcie nowe sterowania od PIKO. Chyba Roco zaczyna mieć z nimi problem.... Zimo to jest dobra firma tylko ma jeden ogromny problem - "są to mistrzowie rzeczy niedokończonych". ESU zaś ma sprzęt i oprogramowanie z innej półki. A teraz PIKO będzie miało sterowanie cyfrowe bazujące na ESU Ecos... brawo!
Hmmm zaciekawiło mnie to sterowanie.
Pilot będzie podłączany przez microUSB z tego co widzę.
Może będzie też większe wsparcie, bo to co oferuje z21 po 2 latach od premiery jest żałosne jeśli chodzi o aplikację.
Jak dla mnie, to one nie są tanie, ale to kwestia zasobności portfela To chyba ciągle segment "hobby", jakby dali zestaw PIKO 59463, PIKO 97034, PIKO 97035, PIKO 97036, PIKO 97037, to co innego
Zapowiadane są na drugi kwartał 2015 roku.
W tym roku przecież się ukazał w serii Hobby. Piko 97910 z udziwnioną Oi2 z dwoma wagonami. Od kilku dni zasuwa u mnie wokół choinki. Nie mogę jej puścić na maksymalnych obrotach, bo siła odśrodkowa wyrzuca ją z torów
Wiadomo stąd, że wszystkie dekodery dźwiękowe ze złączem PluX oferowane przez PIKO od września 2013 roku są produkcji ESU. Niestety nie ma róży bez kolców, stąd brak możliwości zmiany projektu dźwiękowego zapisanego w pamięci dekodera, nawet przy użyciu ESU LokProgrammera.