• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2015

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Jeszcze jest kwestia priorytetów i zamiłowań .Jeden będzie szpanował popularnym gadźetem inny odda się własnym zamiłowaniom i poszuka ludzi o podobnych poglądach.W Niemczech ponoć ogólnie używane modele lepiej trzymają cenę .Samo Roco pewnie za rok dwa wyprodukuje dla nas pare Y z nowymi numerami ,jakiegoś gagara i tyle

Arcyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Każdy, który by miał napis Lublin na budzie :p
A tak na serio to właśnie mi się podobały głównie ta z żółtym czołem i ta 895, która jeszcze chwilę temu była dostępna, ale jak się jest gapa to trzeba czekać na mam nadzieję kolejne szanse ;) ewentualnie ebay bo allegro to czasem ma jakieś chyba "błędy" w cenach :p

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Mogliby gagara 199 z zółtą mordą wznowić...
ale jak się jest gapa to trzeba czekać na mam nadzieję kolejne szanse ;) ewentualnie ebay bo allegro to czasem ma jakieś chyba "błędy" w cenach :p
Ja też niestety przegapiłem, a do tego jeszcze nawet później potaniały...
Dla mnie mogli by wznowić 985 (nr kat. 72700)...
[DOUBLEPOST=1420928773][/DOUBLEPOST]Nie tylko błędy w cenach... W opisie nierzadko, też bywały błędy niestety...

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Roco po prostu śpi. Nie słucha Nas modelarzy-kolekcjonerów czego oczekujemy i co tu dużo mówić idzie po najmniejszej linii oporu czyt. na łatwiznę. Nie wiem jakich marketingowców zatrudnia Roco ale moim skromnym zdaniem to jest dziecinada. Po tylu latach pytań, wręcz próśb by zrobili prawdziwego polskiego Ty2, zrobią ( tak nosem czuje ) model z ep IIIa-b. Bo przecież aż tyle kosztują zmiany w formie. Z pewnością kolekcjonerzy z ościennych państw też by się skusili na takiego z IV ep. czajnika. Piko idzie z modelami PKP jak tajfun i chwała SK-model i Piko za to. Można robić fajne modele za całkiem przystępną kasę i na poziomie ?. MOŻNA. To takie 3gr ode mnie :)
Miłego weekendu życzę.
A skąd ty wiesz ile kosztują formy chociażby na takie lemiesze ??
[DOUBLEPOST=1421003311,1421002723][/DOUBLEPOST]
Nie gniewaj się Remik, ale takie wpisy, to wystawienie c^^^^i przez szybę kabiny prysznicowej.
Jeżeli coś wiesz, a nie możesz tego pisać to nie rób tego wcale. Jak dostawałem coś od Pana K.Koja z prośbą o nie udostępnianie, to nikomu tego nie pokazałem i tyle.
Ten kij ma dwa końce. z jednej strony [zwłaszcza koncern] ma to do siebie, że potrafi przyjąć projekt na rok x, a zrobić nawet za 3 lata, albo i wcale [23K]. A z drugiej strony mamy mniejszego wytwórcę z projektem, który robi i z pewnych powodów woli tego nie ujawniać [czyli może się boi, że go jakiś gigant prześcignie, albo Chińczycy mu coś sknocą, i zamiast na wrzesień będzie na marzec, a ludzie będą psy wieszać, że ich ich w konia robi].
tak więc jedynym rozwiązaniem jest właśnie poinformowanie ludzi, że coś fajnego powinno być, i zeby na wszelki wypadek trzymali te np 400zł zamiast przefurtać na "modele PKP dla przeciętnego Niemca {jak np falnsy Trixa}].
A, że każdy może lubić coś innego, to jeśli jest kilka takich projektów to coś może jednak podejdzie.

Karol K.

Znany użytkownik
Reakcje
70 0 0
Wydaje mi się, że nowy tzn w IVa. Do tej pory były chyba w epoce III. Warto zwrócić uwagę na cenę. Szutrówka wychodzi ok 65zł. Węglarka ok 50zł. Wiem, że ceny zmienić się mogą, ale choćby w zapowiedziach dawno takich kwot nie było. Eh...może wrócą czasy wagonu PKP od Roco, nawet w serii Hobby za 30zł...

Krzychu 126

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Te modele które tutaj Panowie pokazaliście, czyli: szutrówka, dwuosiowa weglarka, dwuosiowy kryty i kryty z przesuwanymi ścianami
to są takie modele które prędzej czy później się sprzedadzą(jak znam życie to po kilku latach nawet ich wartość wzrośnie i będą po wyższej cenie sprzedawać się na allegro).
Nie miałbym nic przeciwko gdyby ROCO jeszcze odkurzyło formę Kleina dwuosiowej węglarki z pomostem hamulcowym.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 40
Tabor 18
Tabor 151