• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
To mają być modele wagonów 456R ze Świdnicy wg dokumentacji LHB? Według Świata Modeli z Rybnika dłuższe od odpowiedników Roco. Czy orlenowskie cysterny Roco to w takim razie jedynie przemalowanka?

P

ps

Gość
Acme i LS nie robią w przeciwieństwie do Roco i Tilliga przemalowanek wiec odpowiedź jest oczywista.
"Uważaj bo za podobne sugestie możesz zostać posądzony o herezje" ;-)
Według mojej wieloletniej praktyki kolekcjonerskiej tylko BRAWA nie podlega "skreśleniom".

o mają być modele wagonów 456R ze Świdnicy wg dokumentacji LHB?
Zapominamy o 451R..... Choć mi to nie pasuje - bo powinna być Świdnica, a nie Konstal.

A te od LS models to jak się mają do oryginału ?
Nie wiem kto dawał dokumentację (bo nie KK), ale po oglądzie tych kiepskich grafik to mam pewne wątpliwości.
Chyba lepiej by było jakby LS-Models dobrał coś z francuskich beczek Arbel'a z ubiegłego wieku - bo w PL są nawet dwa podtypy...

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
P

ps

Gość
jaki typ wagonu przedstawia (...) miniatura Roco?
Wagon VTG w barwach DB z lat 80. wieku XX.
W ogólnym zarysie/wyglądzie/podobieństwie może uchodzić za 456R.
Niestety w części modeli musimy się zgadzać na ... pewien kompromis. Dla pocieszenia powiem, że w DB/DBAG jest relatywnie więcej tzw. "malowanek".....

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Pan Ryszard z rybnickiego sklepu sam nie ma zbyt wielu informacji na temat cystern, które ma sprzedawać od piątku. Mnie zależy aby chociaż jedna pasowała do ostatniej Petrochemii Roco.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 42
Tabor 18
Tabor 297