Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Moim zdaniem jest zrobiony lepiej od Sachsenmodelle/Tillig, ale ma swoje wady.
1. W poprzednich wypustach ścianka oddzielająca korytarz od przedziałów była zaprojektowana tak, że na końcach składu drzwi przedziałowe nachodziły na siedzenia. Dotyczyło to modeli PKP jak i CD. Nie wiem jak u pozostałych przewoźników.
2. Wywietrzniki dachowe są źle zaprojektowane. Patrząc na zdjęcia nowego wypustu już widzę, że nie zostało to poprawione.
3. Stopnie wejściowe do samodzielnego montażu, bez klejenia poodpadają za nim model położysz na tory.
4. Klapy/stopnie międzywagonowe przeskalowane.
Ale ogólnie fajne modele. W standardzie mają krótkie sprzęgi Roco.
Ogólnie modele Roco reprezentują wagony z nowszych serii produkcji z bardziej ostrymi krawędziami na styku sciany czołowej ze scianami bocznymi i dachem. Sachsenmodelle Tillig mają te krawędzie zaokrąglone co reprezentuje wagony z wcześniejszych lat produkcji.
Modele Roco przynajmniej te które mam wszystkie mają źle rozmieszczone drzwi z korytarza do przedziałów. Także z nowszego wypustu pociąg D270 Meridian. Dziwi mnie to bo to wymaga tylko poprawienia nadruku na przeźroczystym plastiku.
Nie ma na to żadnych szans aby chłodnia N501L wyprodukowana przez wschodnioniemieckiego producenta z Dessau dla PKP ... była identyczna z chłodnią T(m)ehs 50 wyprodukowaną przez zachodnioniemieckiego producenta z Rathgeber dla DB ...
Nie łudźcie się koledzy Rysiek i Tomasz-404W ...
To może być tylko produkt wagonopodobny obliczony na niewiedzę bądź przesadną tolerancję kupujących ...
Nie ma na to żadnych szans aby chłodnia N501L wyprodukowana przez wschodnioniemieckiego producenta z Dessau dla PKP ... była identyczna z chłodnią T(m)ehs 50 wyprodukowaną przez zachodnioniemieckiego producenta z Rathgeber dla DB ...
Nie łudźcie się koledzy Rysiek i Tomasz-404W ...
To może być tylko produkt wagonopodobny obliczony na niewiedzę bądź przesadną tolerancję kupujących ...
Bardzo ładne malowanie. Identyczne malowanie miały te pojazdy na PKP w epoce IV i jeszcze gdzieniegdzie w V. Jest tylko kwestia napisów. Tak więc mniej ortodoksyjnie lub po niewielkich zmianach można by ten model umieścić w realiach PKP.
Ofertę pana Piotra znam - w bieżącym i minionym roku poczyniłem trochę zakupów u niego i nie narzekam, ale to może dlatego, że ja mam nieco inne wymagania niż większość klientów lub to raczej sprzedawca może na mnie narzekać niż ja na niego... w każdym razie nie mam u niego w zasadzie wyrobionego rabatu stałego klienta, stąd też liczyłem, że może znajdzie się i inny sklep, który będzie miał miniaturę "Adolfa" w ofercie lub raczej po tym zapytaniu ów model pojawi się niedługo również w innych sklepach sprzedających modele firmy Rivarossi - wszak na pewno nie jestem jedynym miłośnikiem taboru DR w Polsce, którego interesuje zakup tegoż modelu.
Możliwe, że to szybka mobilizacja przed zbliżającą się i zapowiedzianą na początku roku nowością od firmy Roco.
Roco 70372 (wersja analogowa na prąd stały) Roco 70373 (wersja z dekoderem dźwiękowym na prąd stał)
wagon silnikowy serii M 152 z doczepą serii Blm
przewoźnik: ČSD
cena sugerowana (odpowiednio): 239,90 € / 364,90 €
przewidywany termin dostępności (odpowiednio): 41. / 42. tydzień roku
Roco 74240
doczepa serii Blm do wagonu silnikowego serii M 152
przewoźnik: ČSD
cena sugerowana: 89,90 €
przewidywany termin dostępności: 39. tydzień roku
Roco 70382 (wersja analogowa na prąd stały) Roco 70383 (wersja z dekoderem dźwiękowym na prąd stał)
wagon silnikowy serii 810 z doczepą serii Baafx010
przewoźnik: ZSSK
cena sugerowana (odpowiednio): 239,90 € / 364,90 €
przewidywany termin dostępności (odpowiednio): 49. / 50. tydzień roku
Roco 74243
doczepa serii Baafx 011 do wagonu silnikowego serii 810
przewoźnik: ZSSK
cena sugerowana: 89,90 €
przewidywany termin dostępności: 48. tydzień roku
Szkoda, że Motorak 810 firmy Roco jest z doczepą. Trochę to podnosi cenę a szczególnie w momencie chęci przerobienia na polonika. Zdaje się, że u nas jeździły same wagony motorowe.
Wózek akumulatorowy ASF (HR2785) wersja 'Gdynia' też jest już dostępny.