Niemcy wszystko kupią, widać to szczególnie na facebooku jak podniecają się zwykłymi chłamami... Moim zdaniem Herpa powinna tworzyć więcej ciekawych konfiguracji - np. autotransporter do ciężarówek lub chociaż ciekawsze malowania bo przecież ile można "bić" przewoźników z Austrii, Szwajcarii i Niemiec.
Herpa tworzy to co ktoś u niej zamówi, a że czasem robi to lepiej a czasem gorzej, to już niestety taka ich przypadłość.
Stworzyć autotransproter, specjalistyczne konfiguracje - żaden problem, ale cena końcowa osiągnie 60Euro. U nas będzie to kosmos, a w D tak jak 60zł dla Ciebie...
Będą klepać Austrię, Szwajcarię i Niemcy tak długo jak przewoźnicy z ich krajów będą zamawiać u nich modele...
A co do "burtówki" - liczyłem, że to 01.04, ale chyba to jednak nie żart. Gruz to mało powiedziane...
Nie zrozumiem tej firmy nigdy- raz jak przypie**lą, to oczu nie można oderwać, a raz jak coś pokażą to ręce i wszystkie inne członki opadają... No ale to następstwo tego o czym pisałem wyżej...
Dlatego zawsze lubiłem Albedo gdzie wszystko było wypośrodkowane, zdarzały się genialne formy z genialnymi malowaniami (patrz F89), zdarzały się świetne formy z malowaniem piwka, zdarzały się też słabe formy z super malowaniami. Zawsze to się jakoś wyrównywało...