• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości Herpa

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Herpa robi sobie jaja z cenami. Jeszcze parę lat temu ceny za standardowy cs+naczepa oscylowały w okolicach 25 euro. Przy ówczesnym kursie euro w okolicach trzech złotych dawało nam to cenę w granicach 80-90 złotych. Obecnie euro kosztuje około 4,20, a ceny modeli z nowości podskoczyły o co najmniej 5 euro. Nie mówię już o modelach z serii PC... I tak o to już musimy sięgnąć do portfela po dodatkowe kilka dych... :mad: A jakość wcale się wiele nie poprawiła, może poza droższymi, bardziej odbajerowanymi modelami, czy tymi z serii exclusive.

OP
OP
pj-pauli

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
Niedawno w Herpa eXtra Shop pojawił się bardzo ciekawy model:

917964 Volvo FH16 Gl. XL container semitrailer "TAL"

na uwagę zwraca przede wszystkim puszka bardzo ładnie oznaczona

917964.jpg

917964a.jpg

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.159 67 1
Nowości herpy na Szwajcarię Luty-Marzec 2015 :
918862 MB Actros Bigspace “Camion Transport, Wil” CHF 33.95

919166 Scania Semitieflade-Sattelzug “Dornbierer” CHF 39.95

919180 Volvo FH Kühlkoffer-Hängerzug “Murpf” CHF 38.95

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Volvo w barwach Anhalt i jako ciągnik do gabarytów to chyba jedyne ciekawostki tych nowości. Sporo kontynuacji wydanych już wcześniej malowań, a mogliby robić więcej modeli czegoś co jeszcze nie było. Poprzednie nowości właśnie ku temu rokowały. Osobiście jestem po raz kolejny zawiedziony i bardziej liczę na nowości Schlutera, cz te z serii austriacko-szwajcarskich.

Ostatnio edytowane:

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.159 67 1
Twierdze podobnie jak Damian . Anhalt najciekawszy . Volva do gabarytów też jeszcze fajne i jak dla mnie koniec . Zainteresowanie mogą jeszcze wzbudzić actrosy SLT w różnych kolorach . Jedna rzecz to która może w tych propozycjach denerwować to volvo "Johny Cash" tylko tym razem z naczepą . Jakbym sobie kupił wcześniej ten model jako sam ciągnik to bym się teraz zdenerwował .

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Nie mogę pojąć jakoś polityki tej firmy. Wyjada transporter opancerzony, który wiadomo ma ograniczoną ilość malowań, i raczej liczbę odbiorców ograniczoną, zamiast zając się np Renault Range albo Iveco Hi way. Wydaje mi się że w przypadku tych ciężarówek mają większe pole do popisu ze względy na konfiguracje i malowania niż w jakimś transporterze. Dla mnie jedyne fajne modele z prezentowanych to Volvo do gabarytów i Zetros z HDSem. Ale cena.... Chyba jednak zdecydowanie bardziej wole białe kabiny i kalki sobie zamówić.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.341 47 0
I bardzo się mylisz, to tylko u nas w kraju broń pancerna jest tak mało popularna w naszej skali.W Niemczech cieszy się sporym zainteresowaniem, są firmy robiące modele z żywicy, robiące dodatki.O sprzedaż najnowszego niemieckiego transportera opancerzonego nie ma się zatem co martwić.Kolejna sprawa że Herpa nie może sobie tak sama z siebie zrobić modeli, o których piszesz a pytanie brzmi czy Iveco i Renault na się by zgodziły.

Ps.Dopiero teraz zauważyłem dwa cudowne modele P70, to jak dla mnie pozycja obowiązkowa.:)

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
No to o broni pancernej szczerze nie wiedziałem. To była tylko moja opinia. A co do Iveco i Renault. Na pewno sprawy rozchodzą się o licencje, ale z jednej strony jest to czysta reklama dla firmy. No ale jak to mówią... co kraj to obyczaj.