Zaje... kawał historii

!!
Tak się zastanawiam skoro Pan Prezes TS jest tak kultową osobą i pionierem fotografi kolejowej w Polsce to dla czego na forum nic nie pokazuje( no jedna fotka była ale...) ? czyżby mit ?
Osobiście znam co najmniej kilka osób, a tylko z nazwiska dalszych kilka, które na tym forum i na żadnym innym nic nie pokazują i nie figurują wśród piszących. A mają niekiedy przeogromne zbiory fotograficzne i wielką wiedzę w temacie.
Zapewne jest też bardzo wiele osób, które fotografowały kolej i nawet nikt ich nie zna.
Taki wybór, z sobie tylko wiadomych przyczyn. Nie ma przecież żadnego przymusu udzielać się gdziekolwiek.
Może po prostu im się nie chce lub nie znają tego forum, ( - czyżby akurat te było jakieś wyjątkowe ? ),
albo nawet nie mają internetu.
Ja, przeglądam różne fora, ale to nie znaczy, że od razu muszę na nich pisać, a piszę wtedy jak mam czas i chęci.
Nie jestem wcale aktywnym userem, chyba tak to się nazywa, choć nie znam tego słowa.
Myślę też, że nie po to gromadzi się zbiory wydając na to niekiedy wiele pieniędzy i wkładając w to wiele trudu z tym związanego, aby potem ot tak po prostu ten dorobek rozdawać, i nie jest to żadne chomikowanie. Może dany zbieracz planuje gdzieś opublikować coś ze swej kolekcji? i żadne posty roszczeniowe nic w tym nie pomogą.
A co do mej skromnej osoby, to nigdy nie uważałem się za osobę kultową, ot po prostu w pewnym okresie zacząłem z premedytacją fotografować, chociaż szkoda, że na początku nie miałem dzisiejszej wiedzy i możliwości. To nie ja tworzę kult. Cieszę się jednak, że dane mi było bardzo dużo na kolei widzieć i choć w części uwiecznić to na kliszy. Mam jednak świadomość jak wiele przegapiłem i nie utrwaliłem.
Przypuszczam, że gdybym poznał kogoś lub jego zbiory, kto fotografował w latach pięćdziesiątych, to takie zdjęcia by mnie niewątpliwie powaliły !
Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w kolejowych zainteresowaniach ![DOUBLEPOST=1392462692][/DOUBLEPOST]Przy okazji przepraszam za te off top.