Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Bezsprzecznie piękne i imponujące są te zagraniczne konstrukcje, ale dwójki czy oelki po nich nie jeździły. Dlatego - jak dla mnie - lepsze mosty rodzime. Choć mniej okazale, ale nasze i z naszymi maszynami. Kilka fotek mostu w Somoninie nad Radunią.
Ty42-39, 06.12.1989
Ty42-130, 08.05.1990
Ty42-51, 22.10.1990
Tak, panie kolego, bo to nasze kochane Kaszuby. Jest na nich również i rzeczułka, która nosi taką samą nazwę jak jedna z dość dobrze znanych polskich rzek – Pilica. Na owej Pilicy koło Łubiany jest mostek, na którym swego czasu zdjąłem Ty42-126 (18.09.1990) i Ty42-103 (19.09.1990).
Bezsprzecznie piękne i imponujące są te zagraniczne konstrukcje, ale dwójki czy oelki po nich nie jeździły. Dlatego - jak dla mnie - lepsze mosty rodzime. Choć mniej okazale, ale nasze i z naszymi maszynami. Kilka fotek mostu w Somoninie nad Radunią.
Tak, to oczywiście prawda i nie ma co tu dużo gadać. Ale czy będąc gdzieś koło takiego mostu albo przejazdu kolejowego nie ma się mimowolnej nadziei na spotkanie z pociągiem?
Tak, to oczywiście prawda i nie ma co tu dużo gadać. Ale czy będąc gdzieś koło takiego mostu albo przejazdu kolejowego nie ma się mimowolnej nadziei na spotkanie z pociągiem?
Witam !
Szukałem czegoś na temat drewnianych mostów kolejowych i między innymi znalazłem coś takiego :
Zdjęcia drewnianego mostu kolejowego w Columbia County ( USA ) , który był wykorzystywany przy transporcie i wycince drzew na początku ubiegłego stulecia
No w Hamieryce nikt nie liczy się z drewnem, wszystko tam jest z drewna, nawet domy co potem wiaterek powieje i domu nie ma.
Tyle drewna(bali) na most dla tak lekkiego pociągu to już rozpusta i zaje... marnotrawstwo , i to drewno pewnie do dziś tam gnije w tym wąwozie.
ps. chodzi o pierwsze 3 zdjęcia, na 4 most jest w porządku
Dzięki takim dziecinnym wpisom i braku zrozumienia co się czyta(lub wogule nieczytania wpisów) wycofał się z zamieszczania fotek parowozów z lat 80-90 na forum kolejny uczestnik forum.
Gratuluję !
Dzięki takim dziecinnym wpisom i braku zrozumienia co się czyta(lub wogule nieczytania wpisów) wycofał się z zamieszczania fotek parowozów z lat 80-90 na forum kolejny uczestnik forum.
Gratuluję !
Proszę wybaczyć mój klatchiański, ale pieprzysz jak potłuczony. Trzeba być naprawdę ostro szurniętym żeby strzelić focha za komentarz Andrzeja który miał rację.[DOUBLEPOST=1392051137][/DOUBLEPOST]
Na kolejnych zdjęciach przyczółki i wiadukt na trasie niedoszłej CMK-północ. Również okolice Jaktorowa.
Miejsce przecięcia nieistniejącej CMK-północ z nieistniejącą wtedy (2009 r.) autostradą A2. Autostrada miała przejść górą. Inwestycja z roku 1979.
Na google street view można zobaczyć, że nowozbudowana A2 dziś również biegnie w tym miejscu po wiadukcie.
Za to tutaj jest. Takie właśnie pół najmniejszego mostka. Takie cosik z pogranicza właściwie przepustu i mostka. Nomen omen w miejscowości Mosty. Ty2-891 z poc. 10321, 22.10.1988.
No w Hamieryce nikt nie liczy się z drewnem, wszystko tam jest z drewna, nawet domy co potem wiaterek powieje i domu nie ma.
Tyle drewna(bali) na most dla tak lekkiego pociągu to już rozpusta i zaje... marnotrawstwo , i to drewno pewnie do dziś tam gnije w tym wąwozie.
ps. chodzi o pierwsze 3 zdjęcia, na 4 most jest w porządku
Ten most z pierwszego zdjęcia jest tymczasowy, i zapewne go już nie ma. Jak kończyła się wycinka na poszczególnej działce, zabierano tory i elementy mostu i w innej części lasu budowano nową linię.
Proszę wybaczyć mój klatchiański, ale pieprzysz jak potłuczony. Trzeba być naprawdę ostro szurniętym żeby strzelić focha za komentarz Andrzeja który miał rację.[DOUBLEPOST=1392051137][/DOUBLEPOST]
Ja nie widzę na tym zdjęciu ani pół bala.