• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mosty i wiadukty kolejowe

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
261 0 0
Bezsprzecznie piękne i imponujące są te zagraniczne konstrukcje, ale dwójki czy oelki po nich nie jeździły. Dlatego - jak dla mnie - lepsze mosty rodzime. Choć mniej okazale, ale nasze i z naszymi maszynami. Kilka fotek mostu w Somoninie nad Radunią.
Ty42-39, 06.12.1989
Ty42-130, 08.05.1990
Ty42-51, 22.10.1990

388.jpg
537.jpg
1242.jpg

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
261 0 0
Tak, panie kolego, bo to nasze kochane Kaszuby. Jest na nich również i rzeczułka, która nosi taką samą nazwę jak jedna z dość dobrze znanych polskich rzek – Pilica. Na owej Pilicy koło Łubiany jest mostek, na którym swego czasu zdjąłem Ty42-126 (18.09.1990) i Ty42-103 (19.09.1990).
1098.jpg
1114.jpg

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
82 1 0
Bezsprzecznie piękne i imponujące są te zagraniczne konstrukcje, ale dwójki czy oelki po nich nie jeździły. Dlatego - jak dla mnie - lepsze mosty rodzime. Choć mniej okazale, ale nasze i z naszymi maszynami. Kilka fotek mostu w Somoninie nad Radunią.
Ale mimo wszystko temat to " Mosty i wiadukty kolejowe " a nie co po nich jezdziło !:p:D

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
261 0 0
Tak, to oczywiście prawda i nie ma co tu dużo gadać. Ale czy będąc gdzieś koło takiego mostu albo przejazdu kolejowego nie ma się mimowolnej nadziei na spotkanie z pociągiem?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.522 556 30
No ale tu to już nawet pół najmniejszego mostka nie ma... Do "Kolejowych klimatów" z takimi fotkami!

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
82 1 0
Witam !
Szukałem czegoś na temat drewnianych mostów kolejowych i między innymi znalazłem coś takiego :

Zdjęcia drewnianego mostu kolejowego w Columbia County ( USA ) , który był wykorzystywany przy transporcie i wycince drzew na początku ubiegłego stulecia

Ostatni

Znany użytkownik
Reakcje
195 3 0
No w Hamieryce nikt nie liczy się z drewnem, wszystko tam jest z drewna, nawet domy co potem wiaterek powieje i domu nie ma.
Tyle drewna(bali) na most dla tak lekkiego pociągu to już rozpusta i zaje... marnotrawstwo , i to drewno pewnie do dziś tam gnije w tym wąwozie.
ps. chodzi o pierwsze 3 zdjęcia, na 4 most jest w porządku :)

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Dzięki takim dziecinnym wpisom i braku zrozumienia co się czyta(lub wogule nieczytania wpisów) wycofał się z zamieszczania fotek parowozów z lat 80-90 na forum kolejny uczestnik forum.
Gratuluję !
Proszę wybaczyć mój klatchiański, ale pieprzysz jak potłuczony. Trzeba być naprawdę ostro szurniętym żeby strzelić focha za komentarz Andrzeja który miał rację.[DOUBLEPOST=1392051137][/DOUBLEPOST] Ja nie widzę na tym zdjęciu ani pół bala.

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
74 0 0
Okolice Jaktorowa. Po wiadukcie biegnie CMK.
IMG_9506.JPG

Na kolejnych zdjęciach przyczółki i wiadukt na trasie niedoszłej CMK-północ. Również okolice Jaktorowa.
IMG_9483.JPG

IMG_9489.jpg

IMG_9487.JPG

Miejsce przecięcia nieistniejącej CMK-północ z nieistniejącą wtedy (2009 r.) autostradą A2. Autostrada miała przejść górą. Inwestycja z roku 1979.
Na google street view można zobaczyć, że nowozbudowana A2 dziś również biegnie w tym miejscu po wiadukcie.
DSC00026.JPG

Ostatnio edytowane:

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
154 0 0
No w Hamieryce nikt nie liczy się z drewnem, wszystko tam jest z drewna, nawet domy co potem wiaterek powieje i domu nie ma.
Tyle drewna(bali) na most dla tak lekkiego pociągu to już rozpusta i zaje... marnotrawstwo , i to drewno pewnie do dziś tam gnije w tym wąwozie.
ps. chodzi o pierwsze 3 zdjęcia, na 4 most jest w porządku :)
Ten most z pierwszego zdjęcia jest tymczasowy, i zapewne go już nie ma. Jak kończyła się wycinka na poszczególnej działce, zabierano tory i elementy mostu i w innej części lasu budowano nową linię.

Ostatni

Znany użytkownik
Reakcje
195 3 0
Proszę wybaczyć mój klatchiański, ale pieprzysz jak potłuczony. Trzeba być naprawdę ostro szurniętym żeby strzelić focha za komentarz Andrzeja który miał rację.[DOUBLEPOST=1392051137][/DOUBLEPOST]
Ja nie widzę na tym zdjęciu ani pół bala.
Napisałem "przez takie wpisy", Hubert, myślałem że masz więcy łoleju , ty nie idź na kolej lepi.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 21
Koleje w Polsce 1
Koleje w Polsce 0