Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Radzę uważać na dole przy tej biało niebieskiej kładce , jest tam bardzo ślisko-płynie tam szambo z prywatnej posesji , ja wywinąłem orła i musiałem się szorować w tej rzece
Radzę uważać na dole przy tej biało niebieskiej kładce , jest tam bardzo ślisko-płynie tam szambo z prywatnej posesji , ja wywinąłem orła i musiałem się szorować w tej rzece
Wiesz,ty tam byłeś 10 lat temu,ale fakt mycie się w Boruji nie jest chyba zbytnio przyjemne
Tak przy okazji,to słyszałem,że przy wylewaniu fundamentów pod ten wiadukt jeden z robotników (Włoch) został wessany przez mokry beton.
Wiesz,ty tam byłeś 10 lat temu,ale fakt mycie się w Boruji nie jest chyba zbytnio przyjemne
Tak przy okazji,to słyszałem,że przy wylewaniu fundamentów pod ten wiadukt jeden z robotników (Włoch) został wessany przez mokry beton.
Wtedy woda w Boruji była do przyjęcia, nie wiem jak dziś tam jest, co do Włocha, no cóż -wiele legend krąży o takich budowlach(Stańczyki ), na ile to prawda to się dopiero okaże kiedy rozbiorą ten most ale na to się nie zanosi
Wtedy woda w Boruji była do przyjęcia, nie wiem jak dziś tam jest, co do Włocha, no cóż -wiele legend krąży o takich budowlach(Stańczyki ), na ile to prawda to się dopiero okaże kiedy rozbiorą ten most ale na to się nie zanosi
A ja bym chciał zwrócić uwagę kolegów na sam fakt, jak dawniej projektowano takie mosty, te piękne łuki, połączenie kamienia z czerwoną cegłą oraz na zdobienia. Most miał nie tylko służyć dla przemieszczania się pojazdów szynowych,lecz również miał wkomponować się w otoczenie, miał sprawić aby był w pewien sposób podziwiany po latach. Projektantowi tego mostu to się udało. I było by zbrodnią gdyby ktoś wpadł na pomysł rozbiórki tego pięknego dzieła dawnej inżynierii budowlanej.
Na początku lat 70-tych drogowcy wyprostowali północny wlot do Kościerzyny, budując nowy wiadukt nad linią do Lipusza, aczkolwiek starszy wiadukt pozostał nienaruszony i w późniejszym czasie włączono go w ciąg obecnej ulicy Łąkowej. Na zdjęciach Ty2-927 pod starym wiaduktem wyjeżdża do Chojnic w dniu 07.05.1990 r., a poniżej oba wiadukty widziane z perspektywy Ty42-56, również zmierzającego do Chojnic w dniu 18.04.1990 r.
W skali H0 to ile taka przyjemność kosztuje ? pytam bo chciałem zakupić taki most ale nigdzie nie znalazłem ceny , dziś nawet firmy nie pamiętam która to robi.
Most na rzece Łebie niedaleko przystanku osobowego Lębork Nowy Świat może nie jest jakąś imponującą konstrukcją, ale wspomnienia łomotu, jaki wydawał podczas przejazdu pociągu, wciąż żyją. Na moście kolejno: TK48-65, 02.10.1987, Ty2-634 rok później - 08.10.1988 i Ty2-133 15.10.1988.
Czy to może ten? Nie znam tych okolic zbyt dobrze, poza tym to już tyle lat... Popełniłem tam wtedy takie foty, technicznie do bani, ale ukazujące ażurową, lekką konstrukcję oelki. Ol49-11, 13 kwietnia 1992, prawie sama już końcówka pary.