• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moja pierwsza makieta modułowa.

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
A czy słupeczki pędniowe nie są osadzone za nisko(n)?

Postaram się jeszcze nieco podnieść słupeczki pędniowe to może będzie lepiej wyglądać. Ale dziękuje za dobre rady.
A dzisiaj kolejne zdjęcia, więc uwagi mile widziane:)

Załączniki

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
Witam:) Tak oto postęp pracy poszedł lekko do przodu.
-posadziłem troszkę trawki 1mm w pęknięciach na peronie,
-zrobiłem przejście przez tory,
-wstępnie przymierzyłem latarnie i wysypałem szuter, żeby zobaczyć jak to wygląda(y)

Załączniki

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Fajnie. Już za późno żeby ingerować w układ torowy, ale może jeszcze trochę by można przedłużyć peron. Ja mam wrażenie, że długiego peronu nigdy dość. Ile wagonów się mieści przy twoim?

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tomasz Czapik, zerknij na plan makiety i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie :) A mnie w dalszym ciągu rażą te łebki od wkrętów ;) jak zaszutrujesz i zalejesz wikolem spróbuj powykręcać te wkręty na jakimś małym odcinku, tak dla testów i zobacz jak się zachowuje na tym odcinku tabor. Myślę że tor powinien leżeć stabilnie a bez wkrętów będzie sto razy ładniejszy :) Generalnie super to wygląda :)

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
Fajnie. Już za późno żeby ingerować w układ torowy, ale może jeszcze trochę by można przedłużyć peron. Ja mam wrażenie, że długiego peronu nigdy dość. Ile wagonów się mieści przy twoim?
Przy tym peronie od ściany 5 wagonów a ten drugi od strony szlaku 4 bo zwrotnica ogranicza trochę:)[DOUBLEPOST=1381262520][/DOUBLEPOST]
A mnie w dalszym ciągu rażą te łebki od wkrętów ;) jak zaszutrujesz i zalejesz wikolem spróbuj powykręcać te wkręty na jakimś małym odcinku, tak dla testów i zobacz jak się zachowuje na tym odcinku tabor. Myślę że tor powinien leżeć stabilnie a bez wkrętów będzie sto razy ładniejszy :)
Dziękuję za dobrą radę, zobaczę na pewno jak to będzie wyglądać;)[DOUBLEPOST=1381262935,1381262400][/DOUBLEPOST]Dzisiaj troszkę mało czasu miałem ale chociaż trochę zaszutrowałem tory, i odebrałem swoją pierwszą SM-kę stonkę w końcu zawsze musi być ten pierwszy raz;)

Załączniki

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
Witam. Dzisiaj posiałem trawkę do końca na peronach, posadziłem pierwsze trawki między torami i podłączyłem część oświetlenia na peronie także pierwsze nocne zdjęcia do oceny;)

Załączniki

PadreP

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 0 0
Super się to prezentuje :) Dużo radochy przynoszą te fotki nocne ;) Gratulacje...
A powiedz czym sadzisz trawkę? I gdzie zakupiłeś cięgna? Tak to się chyba nazywa....:niepewny:

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
Witam po dłuższej przerwie:). Po Targach Modelarskich, na których poobserwowałem, popytałem, nabrałem kolejnych pomysłów do działania i tak wygląda postęp prac;)

Załączniki

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
Fajne to drugie zdjecie SM-ki z poziomu brzdaca stojacego na peronie, tylko szkoda ze krzywe;)
Dzięki :)Też mi się podoba to zdjęcie, postaram się zrobić jeszcze raz poprawione.[DOUBLEPOST=1382557491][/DOUBLEPOST]A dzisiaj mała przymiarka mostów na kolejny moduł;)[DOUBLEPOST=1382558122,1382557328][/DOUBLEPOST]Na razie tylko wstępnie sklejone, ale czeka jeszcze malowanie i postarzenie. A dzisiaj wybrałem się na grzybki i przy okazji podpatrzyłem jak wykonać runo leśne;)

Załączniki

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.695 112 11
Jedno co mnie neka to te pednie w srodku torowiska. Nie widzialem zeby pednie byly tak ustawiane w realu, w zasadzie schowane sa w kanale przykrytym plytami betonowymi. jesli pednie sa na wierzchu, to na zewnatrz torow i w takich miejscach gdzie sie nie chodzi. Znaczy mowa o stacji, na szlaku jak jest to wiemy, dziwne ze inni tego nie zauwazyli.

OP
OP
Piotr Kozłowski

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.642 11 0
Te mostki na pierwszym zdjeciu to produkt fabryczny? Jakiej produkcji?
Mostki są od Auhagena nr. 11364 i 11341[DOUBLEPOST=1382715554][/DOUBLEPOST]Witam. Dzisiaj pierwsze osadzanie filarów od mostów i tworzenie koryta rzeki:)

Załączniki