Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Można powiedzieć, że wizualnie i mechanicznie jest wszystko. Nie każdy detal był rysowany, bo to nie ma sensu, np. nity służące do pozycjonowania czy znormalizowane śruby i nakrętki.
Pozostało mi zrobienie pulpitu maszynisty, wstawienie foteli i narysowanie sprężarki... To będzie karkołomne zadanie...
Może zrobię też wersję z silnikiem dojazdowym... W jakima malowaniu? Nie wiem... Muszę sie zorientować czy Akiem też ma taką kompletację jak Railpool dla Orlenu.
Pewnie jak każdy poprzedni model. Spokojny jestem że sobie poradzisz. Warsztat masz dopracowany. Projekt gotowy. Doświadczenie także.... więc co tu może pójść nie tak....
Zewnętrznie i mechanicznie projekt jest gotowy. Dla zabawy nałożyłem tekstury z opracowanymi oznaczeniami. Podobno do poprawy jest logo i emblematy CargoUnit, ale będę o tym rozmawiać właśnie z nimi... Do zrobienia mam jeszcze pulpit maszynisty.
Oczywiście zachciało mi się szczegółów... Kilka wieczorów spędziłem nad projektowaniem sprężarki, która w Traxxach jest pod lokomotywą w dość widocznym miejscu. Oto efekt...
Generalnie siedzę nad tym modelem już od 28 lutego... A ile jeszcze zostało żeby to zmaterializować...
Po ponad pół roku rysowania, analizowania, porównywania, oglądania... W końcu mam to. Projekt 3D zakończony. Wszystkie detale na miejscu, a teraz kolejne godziny spędzę na opracowywaniu detali do ich wypalenia, trawienia i druku 3D.
Miłego oglądania.