Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jacku jak zawsze zresztą z Twojego warsztatu piękny i dopracowany model
Napisałeś : "Pierwsza sztuka w zasadzie gotowa... Można piaskować ostoję, wózki, etc. i lakierować..."
No właśnie - nie widzę na modelu włazów/pokryw (nie wiem jak właściwie to nazwać ) do napełniania tej cysterny.
Pomosty wokół są - czy te elementy będą odlewane czy robisz je jako składane i lutowane z blaszek ?
Tego do pełni szczęścia w modelu brakuje
Pozdrawiam
Żeby nie było nudno trzeba mieć napoczętych kilka robót. Jako, że lutowanie kolejnej ostoi cysterny Rt500 mogłoby przyprawić mnie o mdłości, to dla urozmaicenia zacząłem składać zakupione rozjazdy. Dorobiłem do nich przyrządy i jako królik doświadczalny na warsztacie wylądował rozjazd prosty zwyczajny lewy. Trzeba dorobić jeszcze napęd i kilka drobiazgów związanych z przepływem prądu.
Zapraszam do obejrzenia krótkiej prezentacji, okraszonej muzyką, procesu produkcji modeli wagonów do przewozu gazu skroplonego. Zapraszam do obejrzenia. Komentarze mile widziane.
Kawał świetnej roboty. Gratulacje Jacku . Aż by się chciało chwilę dłużej spojrzeć na każde ujęcie ale pewnie filmik musiałby trwać pół godziny . A VTG to powiedzmy moja ulubiona firma.
Zapraszam do obejrzenia krótkiej prezentacji, okraszonej muzyką, procesu produkcji modeli wagonów do przewozu gazu skroplonego. Zapraszam do obejrzenia. Komentarze mile widziane.
Dlaczego miałbym mieć jakąś reakcję? Opaska jest przylutowana do sprężyn. Poza tym z taką reakcją mógłbyś mieć do czynienia przy permanentnym kontakcie z wodą.
Po krótkiej przerwie wynikającej z "niemocy twórczej" powróciłem do projektu cystern Rt500. Zostały 3 sztuki do polutowania, ale brakowało też 6 wózków. Zatem dziś zlutowałem łączniki do Y25, a wcześniej przygotowałem do montażu odlane boczki. Zapraszam do obejrzenia.