Już od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem kompletowania wagonów DR do przewozu produktów przemysłu cementowo wapienniczego. przez długi czas miałem tylko wagony z produkcji z czasów NRD. Jednym z nich jest model wagonu silosu do przewozu cementu serii Uce(9020), który z niewielkimi zmianami jest produkowany do dnia dzisiejszego. Mam akurat dwa modele z tamtych czasów Piko 5/6433/010.
Kilkanaście dni temu wreszcie udało mi się kupić za znośne pieniądze dwa wagony Ucs-y(9120) z całkiem nowego opracowania Piko z roku 2016-go. Piko 54693 i 54694 (łaciaty).
I wszystkie razem.
Wagony ze starszego opracowania może na dzień dzisiejszy nie odpowiadają jakościowo współczesnym opracowaniom lecz nadal są bardzo ładne i mogą się nadal podobać.
Kilkanaście dni temu wreszcie udało mi się kupić za znośne pieniądze dwa wagony Ucs-y(9120) z całkiem nowego opracowania Piko z roku 2016-go. Piko 54693 i 54694 (łaciaty).
I wszystkie razem.
Wagony ze starszego opracowania może na dzień dzisiejszy nie odpowiadają jakościowo współczesnym opracowaniom lecz nadal są bardzo ładne i mogą się nadal podobać.
- 6
- 3
- Pokaż wszystkie