Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jakiś czas temu pokazałem moją BR01 504, która była zakupiona z małymi zmianami dokonanymi przez poprzednika. Nieco później udało się nabyć taki model w stanie fabrycznym ze wszystkimi "papierami" wraz ze zdjęciem oryginału. Do szmaragdowej BR01 doszła też czarna, która wymagała małego remontu dolnego fartucha. Po naprawie i retuszu praktycznie nie widać śladów uszkodzeń. Historia szmaragdowego modelu parowozu i jego drogi do Polski jest mi znana a czarna maszyna została zakupiona z oferty handlowej na znanym portalu. Takie to dla mnie białe kruki z NRD.
Stawianie słupów trakcyjnych przez śmigłowiec Mi-6 to majstersztyk propagandy Ericha aus DDR jak kiedyś za Gierka ustawienie pomnika grunwaldzkiego na Placu Matejki w Krakowie...
Co to za knajpa w 0:02'40
Czy to jedna z 20 sztuk WR typu B z ok.1960, wagonów ciut dłuższych od standardowych wagonów typu Y (w skali H0 - to 287 mm).
To wygląda na Reko WR4ü 1960 z grupy 055-040 do 055-044 lub z roku 1961 numery 050-025, 055-033, 055-035 lub 055-056 a nie typ B. Ma charakterystyczne szerokie drzwi jak 3 -osiowe Reko na jednym końcu.