• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele kolei naszych południowych sąsiadów (ČD/ČSD/ŽSR/ZSSK)

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.756 15 0
Przedstawiam model Roco 64827.
Model bardzo mi się podoba, czekałem na niego pół roku, aż w końcu pojawił się w czeskim sklepie www.happymodel.cz, który bardzo polecam.
Aaaa, to dlatego szukasz sypialnego - do kompletu :)
Tak Zbyszku, właśnie skład już w pełni skompletowany jeśli chodzi o firmę Roco :)
Natomiast zastanawiam się, czy firma Roco po raz kolejny nie popełniła błędu.
To zdjęcia oryginalnego wagonu z kolejno 2008 roku (28 sierpnia) oraz 2011 (15 sierpnia):
195483.jpg WLAB-822-51-54-70-80-218-9-15.08.2011-část-vozu.jpg

A to model z rewizją 29.07.2010:
DSCF0287.JPG

Wymalowany numer inwentarzowy na wagonie zaczyna się na końcu drugiego okna.
W modelu zaczyna się pomiędzy trzecim, a czwartym oknem.
Przejrzałem dziesiątki zdjęć jakie mam i numeracja w tym miejscu zaczyna się wyłącznie w wagonie z numerem inwentarzowym 200-7.
Jeśli ktoś dysponuje zdjęciem z roku 2010/2011 wagonu 51 54 70-80 218-9 to bardzo proszę o załączenie :niepewny:

Więcej zdjęć:
DSCF0248.jpg DSCF0298.jpg DSCF0302.jpg DSCF0293.jpg DSCF0383.jpg

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
290 35 1
Zapomnieliście o czymś takim:
vuy 810.JPG

Widziałem w internecie kilka filmików z tym szynobusem (wagon motorowy) w H0. Jest także kilka filmów jak "motorovy vuz 810" jeździ po stacji PKP Głuchołazy ( Śląsk). Więc można uznać za tabor występujący na PKP ;).

Ostatnio edytowane:

krzy.lok

Znany użytkownik
Reakcje
507 16 0
Mam w swojej kolekcji taki wagon, ale zastanawiam się czy to tylko wymysł ROCO, czy też takie w CSD były. Ja osobiście nie widziałem ani fotki ani filmiku z takim wagonem w składzie czy też solo. Być może źle szukam ;)

Roco wagon kryty CSD H0_1.jpeg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.676 520 30
Tylko, że to fotomontaż. To jest jedno i to samo zdjęcie i wyraźnie widać, że na pierwszym napis ČESKOSLOVENSKA POŠTA został dodany komputerowo. Co nie znaczy, że takich wagonów nie było.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.946 121 22
Dokładnie. :) Też to zauważyłem, bo jakoś tak na pierwszej fotce długie żółte napisy są na pionowych wzmocnieniach drzwi namalowane w taki sposób, że w oryginale wyglądałoby to inaczej.