Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Przedstawiam model Roco 64827.
Model bardzo mi się podoba, czekałem na niego pół roku, aż w końcu pojawił się w czeskim sklepie www.happymodel.cz, który bardzo polecam.
Tak Zbyszku, właśnie skład już w pełni skompletowany jeśli chodzi o firmę Roco
Natomiast zastanawiam się, czy firma Roco po raz kolejny nie popełniła błędu.
To zdjęcia oryginalnego wagonu z kolejno 2008 roku (28 sierpnia) oraz 2011 (15 sierpnia):
A to model z rewizją 29.07.2010:
Wymalowany numer inwentarzowy na wagonie zaczyna się na końcu drugiego okna.
W modelu zaczyna się pomiędzy trzecim, a czwartym oknem.
Przejrzałem dziesiątki zdjęć jakie mam i numeracja w tym miejscu zaczyna się wyłącznie w wagonie z numerem inwentarzowym 200-7.
Jeśli ktoś dysponuje zdjęciem z roku 2010/2011 wagonu 51 54 70-80 218-9 to bardzo proszę o załączenie
Widziałem w internecie kilka filmików z tym szynobusem (wagon motorowy) w H0. Jest także kilka filmów jak "motorovy vuz 810" jeździ po stacji PKP Głuchołazy ( Śląsk). Więc można uznać za tabor występujący na PKP .
Mam w swojej kolekcji taki wagon, ale zastanawiam się czy to tylko wymysł ROCO, czy też takie w CSD były. Ja osobiście nie widziałem ani fotki ani filmiku z takim wagonem w składzie czy też solo. Być może źle szukam
Tylko, że to fotomontaż. To jest jedno i to samo zdjęcie i wyraźnie widać, że na pierwszym napis ČESKOSLOVENSKA POŠTA został dodany komputerowo. Co nie znaczy, że takich wagonów nie było.
Dokładnie. Też to zauważyłem, bo jakoś tak na pierwszej fotce długie żółte napisy są na pionowych wzmocnieniach drzwi namalowane w taki sposób, że w oryginale wyglądałoby to inaczej.
Macie rację, niezbyt szczęśliwie wrzucone zdjęcie
Tu też http://www.vlakova-posta.cz/ przynajmniej na razie nie ma wzmianki o wersji CSD, jedynie CD.
Zasięgnę języka u kolegów z CR