• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

G 1:22.5 Model lokomotywy do składania

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.229 508 29
Jesteś jak widzę miszczem w rozdawaniu negatywnych ocen, ciekawe co Ci przeszkadzał wpis Krisa w wątku o zakupach, a może Tobie wszystko przeszkadza, ja to bym proponował aby usunąć tego pana z naszego grona, chyba że lubicie sobie pogadać jak go dodaję wiecie gdzie.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.473 47 0
I po co karmicie trolla odpowiadając na jego zaczepki? Przecież taki tylko tym się żywi. Długo był spokój na forum zanim jakiś pseudo użytkownik zaczął robić afery w każdym wątku. Jak długo jeszcze @corwin @Kempol oraz @Artur będziecie na to pozwalać?

Tak xTOMOx możesz mi dać ocenę na NIE. W .... to mam, ale skoro to cię dowartościuje i konar ci zapłonie to droga wolna.

Ostatnio edytowane:

Maverick33

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 0 0
Ostatni numer - 150 i ostatni fragment ostoi .. :)
No co ty połowie jest już cała - jakieś 1.5 roku składania

A jak długo Koledzy czekaliście od złożenia zamówienia do otrzymania zamówionych numerów?
Jest napisane przy zamówieniu do 30 dni

Jak ktoś chce obserwować postępy w budowie tego parowozu to zapraszam na FB "https://www.facebook.com/groups/964331304602523" - jest tam Mariusz Man - poprawia i modyfikuje już to co jest dostępne

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.017 63 25
Generalnie od nr 14 zaczyna się składanie podwozia. Sama ostoja (jej boki) to nr 18 i 19. Prócz nr 37- 44, 53- 55 oraz 62 (budowa toru) to cały czas leci podwozie wraz silnikami parowym jak i dwoma małymi motorami do napędu osi. Wiec trochę się pieści.

W de mają już wydane 63 nr. @WojciechCieciwa pytałeś o mocowanie szyn si podkładów. Może na TYM filmie znajdziesz odpowiedź :D

Reakcje
66 2 0
Pięknie to wygląda.
Ja niestety (albo 'stety') odpuściłem zbieranie elementów już na 4-tym numerze kiedy urocza pani w punkcie mi powiedziała, że nie będzie kolejnych numerów, bo szef postanowił nie zamawiać.
I teraz tak patrząc na to co powstaje i rozglądając się po swoim nie za dużym mieszkaniu dochodzę do wniosku, że ktoś za mnie podjął decyzję i nie muszę szukać już miejsca na eksponowanie tego wspaniałego modelu.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.017 63 25
Akurat miejsce to mam już dla tego kloca. Co do zakupów bylo od początku pisane i reklamowane ze najpewniejsze są prenumeraty. Na początku mialem obawy ze będzie coś nie tak, patrzac jednak z perspektywy czasu to faktycznie. Jedyna opcja by miec spokojna glowe to wlasnie prenumerata. Dodam ze juz w ostoi jest zamontowany glosnik
IMG_20241105_171443.jpg

oraz 1 z 2 silniczkow

IMG_20241105_175018.jpg

oraz calosc na tym etapie
IMG_20241105_175255.jpg

Budowe zakoncze na nr 120 kiedy to juz lokomotywa bedzie gotowa.