• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja MAVERICK - Ciężarowe

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Makieta na której przedstawiasz swoje modele pierwsza klasa .(y) Malowania obu firm przewozowych przypadły mi do gustu :) bardzo ładnie się prezentują .(y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Mi najbardziej podoba się Bring, choć ta firma bardziej kojarzy mi się ze Scaniami i Volvami. Modele modelami, ale diorama jest kapitalna. :eek:

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.535 67 1
Trzeba przyznać że zmiana felg na chromowane z kolorowymi piastami zawsze wychodzi modelom na dobre . Z tej prezentacji jak dla mnie ostatnia magnumka najlepiej się prezentuje .

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Twoja makieta od zawsze powoduje u mnie paraliż :eek:
Jest tak ZAJ#BISTA że normalnie nie potrafię porównać jej z niczym innym :eek:
Mona Lisa Vinci'ego wśród makiet! :D
Świetne modele, naprawdę bardzo mi się podobają...ale makieta :love:
Musimy ustalić datę sprzedaży :ROFL:

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Dziękuję za wasze liczne komentarze. Cieszę się również z tego, że się podobało to co pokazałem. Dziś tylko jeden model ale za to jak dla mnie jeden z najładniejszych obecnie w mojej kolekcji. Do tego świadomość, że go stworzyłem niemalże sam a dokładniej to kabinę i "boczki" malował mi Jarek czyli jarekom, a reszta to moje "dzieło". Trochę kosztowało mnie to nerwów i kombinacji ale uważam, że prezentuje się bardzo rasowo. Oprócz dobrania elementów podwozia musiałem też dopasować "boczki", to znaczy dociąć i doszlifować do odpowiednich kształtów i rozmiarów tak aby wpasowały się w chromowe dodatki. Do ideału brakuje mi chyba tylko numeru na spoilerach z obu stron ale i tak jest świetnie.

Tak się prezentuje obecnie:

DAF 105 XF SSC "BRING" - NORWEGIA

P7290136.JPG

P7290137.JPG

P7290138-2.jpg

P7290139.JPG

P7290140-2.jpg

A taką naczepę mu dobrałem choć chyba "solo" prezentuje się lepiej:

P7290141.JPG

P7290142.JPG

P7290144.JPG

P7290145.JPG

Zapraszam również do odwiedzenia moich pozostałych tematów:
MAVERICK - "Rajdówki" 1-18
MAVERICK "Rajdówki" w skali 1-43
MAVERICK Motory czyli "rajdówki inaczej"

Pozdrawiam
Maverick

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Jedyne czego mi w nim brakuje to pomalowanych detali czyli obrysówek, kierunków, ale to na prawdę detale. I jedno co jak dla mnie jest obowiązkiem przy kabinach SSC to pomalowanie wnęk "kocich oczu" na srebrno, aby nabrały jednak koloru lamp. Ale mimo tego model mi się podoba, nawet jak na tak duża ilość chromu jaką ma :D A czy jest to odwzorowanie jakiejś prawdziwej ciężarówki? Może takim jeździłeś? Fajnie by wyglądało skonfrontowanie modelu z prawdziwym ;)

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
A czy jest to odwzorowanie jakiejś prawdziwej ciężarówki? Może takim jeździłeś? Fajnie by wyglądało skonfrontowanie modelu z prawdziwym ;)
Nie jest to odwzorowanie prawdziwej ciężarówki ale raczej bardziej odwzorowanie stylu tych ciężarówek. A mój DAF jest biały i przy tym modelu baaaardzo ubogi ;) a tak się prezentuje:
moj daf.jpg moj daf2.jpg
Ale czekam na nowe auto i wkrótce się nim pochwale. ;)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Czuć skandynawski klimat, może trochę za dużo chromu z tyłu i za mało dla równowagi z przodu ale i tak wygląda rewelacyjnie. Lightbox mnie już zupełnie położył na łopatki. Moim zdaniem z naczepą wygląda lepiej. Gratuluję modelu! (y)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
W sumie to nie za bardzo wiem co tam z przodu można by dodać chromowanego i zastanawiałem się też nad tym, i jedyne co wydaje mi się możliwe do wykonania to listwa pod zderzakiem bo kangur psuł cały efekt uwierz mi.
Tak jak mówisz, listwa pod zderzak taka jak pod międzyosiami + orurowanie na dachu (ale takie dochodzące tylko do lightboxa) i będzie rewelacja moim zdaniem. ;)

SCYZOR

Znany użytkownik
Reakcje
2.968 2 0
Muszę przyznać że Daf z naczepą prezentuje się rewelacyjnie.Czy faktycznie w realu występuje ten model w barwach Bring'a?

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Muszę przyznać że Daf z naczepą prezentuje się rewelacyjnie.Czy faktycznie w realu występuje ten model w barwach Bring'a?
Pisałem wcześniej/wyżej, że nie jest to odwzorowanie jakiejś konkretnej ciężarówki, która jeżdzi w tych barwach.:)
Ale takich DAF-ów 105 jeżdzi sporo w Bring-u.

SCYZOR

Znany użytkownik
Reakcje
2.968 2 0
Dzięki za info. Mnie interesowało tylko czy Dafy w tej kolorystyce jeżdżą w Bring'u.Jak byś dysponował fotką to na P.W.:).

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Bardzo ciekawa konfiguracja wyszła z tego oczojebnego Daf-ika :D fajnie wygląda... (y) A czy może posiłkowałeś się z podwozia MB Actrosa 6x4 ?? Bo już dawno mi podobna konfiguracja chodzi po głowie ;).