• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja MAVERICK - Ciężarowe

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.249 108 2
Bardzo fajny Daf , swoją drogą chyba Bring pomału starsze naczepy wyprzedaje bo dziś trafiłem u siebie na placu , naczepę do prywaciarza podpiętą.

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Model rewelacyjny, no i przede wszystkim Daf.;)

Bardzo fajny Daf , swoją drogą chyba Bring pomału starsze naczepy wyprzedaje bo dziś trafiłem u siebie na placu , naczepę do prywaciarza podpiętą.
Oj mylisz się Broda z tymi naczepami. Regularnie ciągam ich naczepy i uwierz mi, że przeważnie są to "sztrucle". Mają ich od cholery i ciut ciut. Teraz 2 tyg. latałem z ich naczepą i jak ją ustawiłeś na cykla to, aż cała buda się trzęsła przy odpalaniu agregatu.

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Czas odświeżyć temat bo zaniedbuję to totalnie od jakiegoś czasu.
Dziękuję za komentarze i cieszę się, że się wciąż podoba to co pokazuję tutaj. Dziś kolejna porcja fotek modeli z moich zbiorów.
Tak, więc na początek mój ulubiony temat DAF 105XF :) a jest to tym razem wyjątkowy model bo drugiego takiego nie ma ponieważ powstał on dzięki naszemu koledze Jarkowi - jarekom - który wykonał najcięższą robotę czyli wykonał kabinę a dokładnie rzecz ujmując polakierował ją i położył kalkomanię, której jest również autorem za co mu teraz przy okazji po raz kolejny dziękuję. Jarek gdyby nie Ty to moja kolekcja norweskich zestawów byłaby znacznie uboższa - DZIĘKUJĘ

DAF 105XF SSC "Posten" - czyli Norweska poczta

P7290149.JPG

P7290147.JPG

P7290152.JPG

P7290153.JPG

P7290148.JPG

VOLVO F16 "Nor-Cargo / Sties" - NORWEGIA

P7290156.JPG

P7290159.JPG

P7290157.JPG

P7290158.JPG

P7290160.JPG

Mam nadzieję, że po raz kolejny się spodobało to co pokazałem i jak zwykle okaże się to w komentarzach.

Pozdrawiam
Maverick

Ostatnio edytowane:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Już miałem wrażenie, że ten dafik to oryginał. Idealnie wygląda takie połączenie kabiny od Herpy i reszty bebechów z AWM. Fka zawsze będzie mi się podobać, tym bardziej w tak żywym kolorystycznie malowaniu.

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Dzięki za opinie i komentarze.(y)
Dziś kolejne modele z mojej kolekcji.
Prezentacja dzisiejsza będzie w dwóch częściach z powodu ograniczenia dodawania zdjęć w jednym poście.
Jak zwykle będą one w barwach firm "z mojego podwórka".:)

CZĘŚĆ 1

Oba to "wytwór" moich rąk bo powstały z części pochodzących z modeli uszkodzonych lub dublujących się w mojej kolekcji, no i kilku tak zwanych "złomów". Jestem z nich naprawdę zadowolony a wręcz powiedziałbym dumny.:cool:
Pierwszy z dziś prezentowanych model powstał z modeli Herpa i AWM. Musiałem w nim miedzy innymi przerobić ramę w ciągniku ponieważ rama herpy za cholerę nie pasuje do kabin z AWM-u a takiej właśnie użyłem do stworzenia tego modelu. Było troche dłubaniny ale efekt przeszedł moje najśmielsze wyobrażenia.:) Warto było się pomęczyć z dopasowywaniem części i ja się cieszę z efektu końcowego.

A oto ten model "hybryda" :D

MERCEDES Actros "Nor-Cargo" - NORWEGIA

P2160103.JPG

P2160104.JPG

P2160105.JPG

P2160106.JPG

P2160107.JPG

P2160108.JPG

P2160110.JPG

P2160112.JPG

P2160113.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5

CZĘŚĆ 2 (Patrz wyżej!!)

Dzisiejsza prezentacja jest podzielona na dwie części! Patrz post wyżej na część pierwszą!

Kolejny z dzisiejszej prezentacji model to Volvo i to też totalny składak AWM i Herpa :)
A oto on:

VOLVO FH12 "Nor-Cargo" - NORWEGIA

P2160118.JPG
P2160119.jpg
P2160222.jpg
P2160223.jpg
P2160224.jpg
P21602222.jpg

Mam nadzieję, że i tym razem Was zainteresowałem, i spodobało się Wam to co pokazałem. A czy tak jest to jak zwykle przekonam się po waszych opiniach i komentarzach

Pozdrawiam
Maverick

Ostatnio edytowane:

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Lubię te klimaty więc zawsze chętnie tu zaglądam. Z ostatniej prezentacji bardziej podoba mi się Actros. Malowanie Nor-Cargo to już klasyka sama w sobie. :)

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Komentarzy będziesz miał na pewno tak dużo jak sam piszesz , ale co by nie mówić modele świetne.;)
Broda ja piszę komentarze tam gdzie mnie coś zainteresuje i naprawdę zrobi wrażenie na mnie. Niestety nie chce mi sie pisać tylko po to aby pisać. Ja nie będę się gniewać jak nie będę miał komentarzy w swoich tematach bo będzie to znakiem tego, że to co pokazuje nie jest na tyle ciekawe aby to skomentować i dalej to ciągnąć. Tak, więc jeśli przestanę widzieć komentarze i oceny w temacie to po prostu przestanę robić prezentacje i tyle w temacie. Modele zbieram bo bardzo to lubię i kocham je wręcz i cieszy, że mogę je pokazywać innym ale skoro nikt nie będzie tym zainteresowany bo zanudzam to po co to robić? Nie jestem zwolennikiem pisania komentarzy na siłę i do tego też nie namawiam na siłę. Nie będę się upominał o nie bo nie o to przecież chodzi. Zmuszać aby pisać komentarze?? Bezsensu. Ja nie chcę takich wymuszonych komentarzy.
Moje prezentacje są nudne, słabe czy po prostu pokazuję coś co się nie podoba, coś co nie wzbudza żadnego zainteresowania u odbiorców to nie otrzymuję komentarzy - Taką zasadą ja się kieruje.
Przepraszam jeśli Cię lub kogoś tym uraziłem ale tak uważam jak napisałem.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.249 108 2
Broda ja piszę komentarze tam gdzie mnie coś zainteresuje i naprawdę zrobi wrażenie na mnie. Niestety nie chce mi sie pisać tylko po to aby pisać. Ja nie będę się gniewać jak nie będę miał komentarzy w swoich tematach bo będzie to znakiem tego, że to co pokazuje nie jest na tyle ciekawe aby to skomentować i dalej to ciągnąć. Tak, więc jeśli przestanę widzieć komentarze i oceny w temacie to po prostu przestanę robić prezentacje i tyle w temacie. Modele zbieram bo bardzo to lubię i kocham je wręcz i cieszy, że mogę je pokazywać innym ale skoro nikt nie będzie tym zainteresowany bo zanudzam to po co to robić? Nie jestem zwolennikiem pisania komentarzy na siłę i do tego też nie namawiam na siłę. Nie będę się upominał o nie bo nie o to przecież chodzi. Zmuszać aby pisać komentarze?? Bezsensu. Ja nie chcę takich wymuszonych komentarzy.
Moje prezentacje są nudne, słabe czy po prostu pokazuję coś co się nie podoba, coś co nie wzbudza żadnego zainteresowania u odbiorców to nie otrzymuję komentarzy - Taką zasadą ja się kieruje.
Przepraszam jeśli Cię lub kogoś tym uraziłem ale tak uważam jak napisałem.
Nie obraź się ale to jest typowe podejście , komentuje tylko to co mnie interesuje , po prostu uwielbiam takie teksty, dla mnie to jest tak chcesz komentarz to najpierw sam skomentuj i nie chodzi o jakieś podlizywanie czy chwalenie albo wpisy bez sensu, skoro ktoś poświęcił czas na zakup modelu, niekiedy na przeróbkę a potem na fotki to z szacunku należy się napisać dwa słowa, zachęca to ludzi i motywuje a pisanie tylko tam gdzie coś mnie interesuje powoduje że na forum nic się nie dzieje i jest nudno, ale to moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać.
Swoją drogą to takie wpisy działają na mnie jak płachta na byka chodzi mi tu o prośby o komentarze.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Modele wyszły Ci bardzo dobrze. Ale dziwi mnie, że Ty zbierasz AWM? :eek: Przecież niedawno tak narzekałeś na AWM-owskie modele. Jak dobrze pamiętam szczególnie na Dafa. No ale może się mylę?:confused:

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
...chodzi mi tu o prośby o komentarze.
Ja nikogo nie proszę o komentarze jeśli nie widzisz tego Brodaty. Ja piszę tylko, ze przekonam się po komentarzach i opiniach czy się podobało jeśli takowe w ogóle będą.
Ja nie będę klepał w klawiaturę bez sensu i tracił czasu tylko na to aby pisać o czymś co mnie w ogóle nie interesuje a Ty rób co chcesz. Ja piszę tylko wtedy kiedy mnie coś naprawdę zainteresuje i zwróci moją uwagę o czym możesz przekonać się w swoich prezentacjach. Wiem, robisz ich mnóstwo ale ja piszę tylko wtedy jak coś mnie zainteresowało na tyle, że warto o tym napisać. Forum na tym polega właśnie a nie klepaniu w klawiaturę w każdy temacie bo tak należy.:rolleyes:
Na ciebie działa jak płachta na byka proszenie o komentarze a sam to propagujesz na każdy kroku.
Wybacz ale ja nie będę prosił się o to aby ktoś na siłę i łaskawie napisał w moim temacie. Dla mnie bezsensu. Jeśli natomiast nie będą pojawiać się w moich tematach komentarze to wniosek będzie prosty. To znaczy, że albo przynudzam pokazując coś co w ogóle nikogo nie interesuje lub też robię to na tyle żle, ze nie warto sobie zawracać głowy pisaniem komentarzy. Tak, więc po co dalej coś takiego ciągnąć. Zobacz w inne moje tematy a przekonasz się, że mówię robię to co piszę. A czy Tobie się to podoba czy też nie to nie moja sprawa tak naprawdę bo nie będę ciągnął tematów w które nikogo tak naprawdę nie interesują a już na pewno nie będę szantażował tak jak Ty to robisz czyli: Napiszesz komentarz u mnie to ja napiszę u ciebie... Wybacz ale nie na tym to polega i nie dla mnie taka "zabawa". Mnie to nie bawi i takich "odwzajenionych" komentarzy nie chcę w gruncie rzeczy.
Podoba się, zainteresowało coś w moich prezentacjach to napisz będzie mi miło. Ale nikt tego robić nie musi tylko dlatego abym potem ja musiał napisać u niego w temacie lub też tylko dlatego, że ja u niego napisałem. Dziękuję, ja się na to nie piszę.

Przecież niedawno tak narzekałeś na AWM-owskie modele.
Mafo jesteś w błędzie i to dużym bo narzekałem nie na modele AWM lecz tylko na jeden konkretny model tej firmy i on nigdy, przenigdy nie znajdzie się w moich zbiorach.;) A jest nim model DAFa XF105 SSC i jest szkaradny/"spieprzony" przez AWM do bólu. Jest on na moje nieszczęście jako ciągnik w kilku zestawach w barwach NOR-CARGO i kilku innych, które bardzo chętnie bym widział u siebie w kolekcji lecz ze względu na to, że jest tak "spieprzony" nigdy do niej nie trafi.

Ostatnio edytowane:

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
726 2 0
NorCargo od zawsze mi się podobało. Mam nawet kilka modeli tego przewoźnika. Co do ostatniego modelu z tej serii to nie do końca pasuje mi ta naczepa na wózku Dolly. Chyba tak to się nazywa. Może w tamtych czasach takie zestawy były na porządku dziennym , albo AWM poszedł na skróty . Obecnie jestem w Szwecji i widuje długie przyczepy a nie jak tu pokazałeś - naczepa na wózku. Powiem nawet , że pobiegałem trochę z miarką i zamierzam takie cudo zrobić , co pewnie Cię ucieszy!!!