Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Bonanzy chyba jeszcze rzeczywiście nie gotowe. Też się w sumie skłaniam do tej SP42-071. Czerwieńsk to przecież niedaleko Chwalimia/Kargowej i się zawsze jechało przezeń do Zielonej Góry pociągiem (skład oblatywał lokomotywę przed zrobieniem obwodnicy).
Jeszcze jedno pytanie do Was o opinię. To jest naprawdę jeden z ostatnich razów gdy robię moduły zaczynając od skrzynki a potem muszę wymyślać co na niej ma być. Skrzynka obecnie wygląda tak:
Lewy i prawy dolny róg - wiadomo krzaki bo to jest kontynujacja z poprzedniego modułu. Za mostkiem, dalej od nas... hmmm tutaj pytanie do Was. Co dać? Nie chcę po prostu krzaków bo teren płaski. Po lewj myślałem żeby dać pastwisko albo kawałek jakiegoś poletka. Po prawej wymyśliłem że może dać cmentarz. Taki stary wiejski zaniedbany poniemiecki cmentarz. Otoczony byłby murem c cegły (produkt Auhagena), w środku kilka starych grobów (pewnie karton i listewka z balsy), krzaki, bluszcze, może ze dwa trzy drzewa. Zarośnięte mocno wszystko i zniszczone. Ma to sens? Jeśli nie cmentarz to co innego proponujecie? Z drugiej strony - teraz myślę że cemntarz być nie może bo za blisko wody? Ale to "smródka" przecież jest. W Chwalimiu pruski cmentarz był bardzo blisko rzeki. Pomysły, uwagi? Piszcie, bo mało czasu!
A taki mały cmentarz to nie jest zły pomysł i bardzo rzadko albo wcale nie spotykany na modułach, a przecież w naszym realnym świecie cmentarze są wszechobecne.
Ale sad już jest na innym module Dwa sady to już za dużo jabłek albo gruszek na makiecie Generalnie szukam czegoś co mogło by być otoczone takim ceglanym murem. Myślę że taki mur z krzakami nad brzegiem tego rowy wyglądałby świetnie. Jedyne co mi do głowy przyszło to właśnie cmentarz. Może ma ktoś lepszy pomysł?
@Adam Okuń - myślałem też nad tym. Tylko w zamyśle miejscowość jest dość mała, są gospodarstwa wiejskie itd. Fabryka byłaby za duża na to chyba. Chociaż sam już nie wiem
Chyba zostawię ten moduł również nie do końca zrobiony żeby się nie spieszyć i czegoś nie spaprać. Żona mówi że to fajnie by wyglądało gdybym doprowadził go to stany gdzie jest posadzona najniższa trawa bo wtedy są trzy nie wykończone moduły. Jeden goła decha, jeden z ukształtowanym terenem i jeden z pierwszą warstwą trawy.
Hmmm... za mała rzeczka żeby zrobić taki z kołem. Chociaż taki normalny (trochę nowszy, bez koła) byłby ok. Mam zestaw Auhagena 12228 - stara fabryka i młyn z tego można uklecić i postawić na płytach betonowych? Nie odbierzcie mnie źle. Staram się nie wybrzydzać. Po prostu nie mam na ten kawałek pomysłu.
[DOUBLEPOST=1424187141,1424186543][/DOUBLEPOST]Jeszcze może być mleczarnia z tego samego cyklu...
Też o tym myślałem. Plan jest taki. Jak wrócę do domu to zmierzę ile jest tak naprawdę miejsca. Jak wystarczy to będzie młyn/mleczarnia. Jak nie - to będzie zarośnięty park pałacowy/opuszczony cmentarz.
[DOUBLEPOST=1424187500][/DOUBLEPOST]Młyn by nie był wodny. Byłby zrobiony z tego