• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta H0 prosba o pomoc wplanowaniu

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
jutro wrzucam prawie caly tabor na allegro zostawie sobie kilka wagonów i PCC przenosze sie w IV V epoke
wiesz najlepsze jest to ze te loki nie mialy seryjnych dekoderów i jezli chociaz w polowie tak pojada na analogu to super ale najpierw musze pozbyc sie tego co mam i przerobic torowisko

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
LUKASZdiy napisał(a):
Dramat dzis byłem u znajomoego i widzialem w akcji pozadne ROCO, LILIPUTY, w akcji prawie caly mój tabor ląduje w smieciach to gówno trzesie sie i niesamowicie halasuje jestem zrozpaczony dodatkowo, makieta takze bedzie przerabiana wy.....ole cale u rurki zrobie wg projektu jednego z kolegów normalnie dzis byl bardzo zły dzien bardzo

ale na pocieszenie mam pcc ta lokomotywa z silnikami po modyfikacji wsumie jedynie nadaje sie do jazdy
hameryki nie odkryłeś :D stare "pikolce" to sie nadają jedynie na bocznice za krzakami, próbowałem reanimować - wymieniać koła na metalowe, a ostatecznie i tak wylądowały na allegro. Z czasem wymagania rosną i bujający sią wagonik nie daje już frajdy - normalna sprawa. Powolutku wymienisz tabor na taki jaki Ci odpowiada :) Osobiście polecam ST44 i EU43 od ROCO :)

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
druga sprawa to modyfikacja torowsiak dzis jak wroce ide do piwnicy ciac makiete i jednak bedzie inny projekt k...a
w........e wszytkie u rurki zostaje w rocco po co ja wczoraj pojechalem do niego boszzzzz

co do piko zgodze sie chociaz po wymianie silnika w Ludmile na 8 polowy dolozenia drugiego wozka z napedem model naprawde jezdzi swietnie jestem az w szoku ma niesamowita sile uciagu ale tu tez jeden silnik kosztowal kolo 30 plnów i wozek oddala mu BR 01 piko

moje konto nie wyglada zbyt ciekawie jestem swiezo po kupnie mieszkania i remoncie wiec bedzie metoda malych kroczków

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Znam ten ból,też zaczynałem od ururek,potem szok,kolejny ,znowu kolejny i nastepny szok, ale wiesz co? Mam to gdzieś, od razu nic nie zmienisz , pomału ,spokojnie, szkoda by było abyś się zniechęcił.

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
spoko, nie załamuj się tak
zobacz
ja też zacząłem od początku (chociaż to było 4 lata temu)
ale zawsze od zera ;)
tak więc wytrzyj łzy, wysmarkaj nos
i do roboty

Reakcje
0 0 0
Może Cię to pocieszy może nie ale ja modelarstwo rzucałem jakieś 7 razy niestety za każdym razem wracało i jakoś się zbierałem - miałem przerwy nawet roczne. Na razie jest dobrze choć ostatnio znowu tydzień miałem rozmyślań. Ja miałem o tyle gorzej że praktycznie chciałem robić w każdej dziedzinie modelarstwa (kolejki, kartony, redukcyjne - samochody II w. św., samoloty, statki, RC) z tym że redukcyjne pomimo kilkudziesięciu prób nie wychodziły - były po prostu wg. mnie do bani :sad: , noi musiałem podjąć trudną decyzję w co ręce włożyć gdyż wszystkiego nie uciągnę ani pieniężnie ani czasowo. Decyzję podejmowałem około pół roku (rozmyślań, nieprzespanych nocy) ale zebrałem się i postanowiłem kończę ze wszystkim zostawiam tylko kolejki - robię makietę. ewentualnie jak czasu starczy to trochę kartonowców. Teraz pozostałości po innych dziedzinach wystawiam na allegro. :smile: I od tamtego czasu siedzę tu na forum i moja wiedza o tej dziedzinie modelarstwa poszerzyła się o mniej więcej 400 razy jak nie więcej. Makiety jeszcze w sumie nie wiele tknąłem na razie plany na papierze milimetrowym ale twardo wyznaczyłem termin rozpoczęcia i będe się tego kurczowo trzymał (żeby się świat miał kończyć to ja będe siedział nad makietą) Mam propozycję może powinieneś zrobić sobie krótką miesięczną przerwę ;) przez ten czas vena powinna powrócić a narazie zbierzesz fundusze i może kupisz sobie parę rzeczy na początek bardziej profeszyn. :grin:

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
zeby sie palilo walilo nie zrobie przerwy niech przyjedzie prezydent a i tak bede walczyl
dzis tory zerwane te stare u rurki, makieta wyczyszczona, mowy projekt przygotowany
bylem w sklpei zakupione sa juz nowe tory zwrotnice nowe okablowanie
Dolaczam plany prosze o ocene i ewentualne poprawki
na czerwono zaznaczylem czesc torowiska ktorej nie moge ruszyc bo juz jest zrobiona w rocco i szkoda by mi bylo

Załączniki

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
Zbyszek napisał(a):
pukash napisał(a):
(żeby się świat miał kończyć to ja będe siedział nad makietą)
Czy Was Panowie kręci??? To jest zabawa, hobby czy współzawodnictwo pracy???
niestety Zbyszku, niektórzy na forum traktują hobby jak współzawodnictwo
jak to mówią "zesraj się, a nie daj się" :D
no cóż- trzeba umieć rozgraniczać hobby od sportu :smile: