• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Makieta H0 prosba o pomoc wplanowaniu

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
System Piko u mnie na makiecie jest od ok 1-1,5 msc jak narazie polubiliśmy sie, przy zmianie loków nie ma problemu z położeniem pokrętła jak jest to w Roco zawsze zaczynamy od bierzących ustawień loka, możemy zaprogramować 4 kanały i na kanale: loka i urządzenia zew zwrotnice, semofaory itd
Centralka z podstawowym zasilaczem spokojnie radzi sobie z 3 lokami + skład podświetlany na małego torta wystarczy.
2 piloty chodzą naraz bez problemu

Z wad hmmm.
napewno dosyć powolne zejście z v max do stopu jednak trzba przycisk chwile przytrzymać.

utrudnione w pewnym zakresie wykorzytasnie funkcji manowrowych np lenz F3 ze wzgledu na stopniowa regulacje prędkości jest ta funkcja zbędna bo kilka pierwszych stopni minimalnei sie rózni

A dekodery PIKO to złoooooooooo oj czasmi potrafi sie zawieśic i przy czyl lok głosno brzeczy konieczne jest odlaczenie zasilania, niemoge go zresetować, silnik brzeczy przy wolnej jeździe, za ta sam kase kupicie lenz satandard i róznica jest powalająca

Sysstem polecam na małego torcika

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
najpierw pokrywam calośc delikatnie trawka 3 mm heki a poznie ot juz wolna amerykanka mieszam dosadzam przyciemniam rozjasniam pukam i tak do usyzkania efektu ktory mnie satysfakcjonuje

Przy makiecie troche sie ruszylo powstaje mały magazyn z garazem dla transita rampą, i biurem
Prosił bym o ocene pokrycia dachu papą czy jest to do zaakcpetowania

Załączniki

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
praca przy magazynie chyli sie ku końcowi obecnie kończe sterty wegla za magazynem które odpowiedzialne sa za nadmierne ubrudzenie budynku, bramy właśnie schna, Pierwsze zdjęcia prawie ukończonego budynku zaznacze ze jest to pierwswze katronowe dzielo mojego autorstwa musze popracować nad łaczeniem tektury i malowaniem

Załączniki

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Wrzucam fotki ukończonego przodu z bramami segentowymi

Prosze wszytkich znawców pracy w kartonie o ocene zwłaszcza patynowania i wszelakie uwagi co poprawic przy kolejne konstrukcji bo zaczynam kolejny budynek i chce uniknąć błędów

Załączniki

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Po wykonaniu pierwszego magazynu znowu rewolucja, magazyn piko wyladowal z boku wygladal sztucznie stacja jest kompletnie przebudowywana nastawnia juz stoi do wykonania jeszcze budynek stacji magazyny punkt kontroli poziomu paliwa itd staram sie chociaz nasladowac styl lat 80

nastawnia postawiona tylko do zdjęć

Załączniki

MYSTERIAN

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
witam .oglądam ten temat od początku i po raz pierwszy dzisiaj i muszę powiedzić że na początku czarno to widziałem ale teraz muszę ci przyznać że wykonałeś coś całkiem fajnego z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy .pozdrawiam

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Dzikuje bardzo za miłe słowa jednak narazie zewzgledu na TMM praca stoi jutro mam zaplanowane jazdy bo trzba dotrzec nowy tabor wrzuce kika fotek z nowych jazdy i jazdy wielkrotnej