• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta H0 prosba o pomoc wplanowaniu

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
ja scian zbytnio nie chce patynowac powiem ci dlaczego

moja makieta powstaje w epoce V po jezdzacym taborze mozna wnioskowac ze lata które przedstawia to juz wiek XXI przynajmniej taka mam nadzieję i teraz w tych lata nagimnie budynki sa odnawiane, ocieplane, docieplane, malowane itd wiec jakichs wielkich zabrudzen poprostu nie ma, tym bardziej ze nowoczesne tynki takze inaczej sie brudza

uwazam ze brudzenie budynkow tyko dlatego zeby je uswinic jest bez sensu inaczej wyglada budynek w III epoce inaczej w V

Reakcje
0 0 0
Masz rację Łukasz, ja po prostu jeszcze nie mam żadnego, nowocześniejszego budynku, a stare, siłą rzeczy, muszą chć trochę wyglądać na stare :smile: (pytałem czym patynowałeś dach, bo na razie moje próby spatynowania dachu nie dały pozytywnych efektów).
Co do Twojego Hotelu - bardzo mi się podoba - nic dodać - nic ująć.

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
349 1 0
Jeśli potrafisz sklecić samemu jakąś płytkę drukowaną polecam stronkę:
http://www.tinet.org/~fmco/home_en.htm
A do realistycznego napędu zapór jest na niej cały układ pod DCC obsługujący sygnalizatory, serwa do zapór i nawet dźwięk dzwonu. Może też pracować bez DCC - na dwa przyciski.
Gdybyś chciał robić sobie rozjazdy i semafory pod DCC to jedyne co musisz mieć fabryczne to starego lokmausa jako mastera, a całą resztę można zmajstrować samemu.
Stronka niestety częściowo po hiszpańsku...

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
No to wracamy, samochodzik kupiony, zrobiony i czas zaczac bawi sie moimi ciufciuchami

niebawem fotki z nowopowstalej żwirowni, pierwsze zdjecia z eletryfikowania szlakow, nowy skład z nowa PCC szczakowa itd

ale wracamy doroboty ;)

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
No i coś sie ruszyło,
Dzis poprawiony odcinek ktory zrobilem zupełnie na poczatku wywalilem wiekszośc mchów nowy teren zrszta sami zobaczcie i oceńcie czy dokonał sie postęp

Załączniki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.289 17 2
Łuk o którym mówi mój przdmówca faktycznie jest troche dziwny no i wymień ta droge !!!! A reszta jest bardzo fajna . Napisz jaką mieszanką tory malujesz

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
127 3 0
a jak ci się kiedyś odwidzi i kupisz sobie dłuuuuugi parowóz, to wtedy możesz mieć z nim w tym miejscu problem, lepiej to popraw. Wywal tego prostego i małego flexa, a wsadź jednego flexa od zwrotnicy do zwrotnicy.

Tomasz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zrób to póki możesz. Ja niestety budując torcik, żeby się zmieścić się z planem musiałem wsadzić 3 łuki R1 przed zwrotnicami i teraz moja BR41 z nich wylatuje. No i niestety parowóz pójdzie na allegro.