• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta H0 prosba o pomoc wplanowaniu

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Dzis kolejna porcja zdjęć z prac nad dworcem
Prosba do kolegów co robie nie tak w patynowaniu powierzchni peronow caly czas wydaje mi sie ze wyglada to sztucznie co poprawić

Jezli ktoś z doswiadczonych modelarzy mogłby pomoc i dac jakies rady bede wdzieczny

Załączniki

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Łukasz zbyt małe fotki peronów, więc trudno coś powiedzieć,moim zdaniem jest OK, tylko wpadło mi w oko coś czego mógłbyś się pozbyć o ile to możliwe, mianowicie tej trawy z trzeciego toru.Chyba że jest to tor bardzo rzadko uczęszczeny to przynajmiej bardziej zapaskudź go trawą zielskiem itp. A tak jeśli chodzi o moje zdanie zaczyna się robić ciekawie,jeszcze trochę drzewek i będzie fojnie!!! :grin:

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
marekw111 karolek, , dziekuje za miłe slowa nie wiecie ile one dla mnie znacza.
Wydaje mi sie ze troche drzew, krzakow a przede wszystkim, planowane jeziorko za dworcem dopelni efektu, duzo pracy przedemna zwlaszcza szczegulikow i wykanczania, trzeba sie wziąść za dwa 20 metrowe słupy oświetleniowe z 6 lampami kazdy,

Co do toru z trawa masz racje trawa tam zbytnio nie pasuje jednak zalozylem takie coś:
Tor nr 3 ma byc torem przeznaczonym dla pociagów osobowych ktory bardzo rzadzko aczkolwiek czasami zawita,
Stacja bedzie nazywała sie mało orginalnie po "Pikowskiemu" ale uważam, że w tym wypadku trafnie zamkowa góra.
Niebiawem zaprezentuje Polo market stojący nieopodal, oraz skład paliw

Do zrobienia tunel drogowy, przejazdy kolejowe, struktura sygnalizacynja, napedy podmakietowe itd itd itd
A na sam koniec stacja Budziszewo wlk no z dwa lata jak nic ;)
kocham to hobby a moze to juz nie hobby.............

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pomysł z sypiącym się tynkiem na budynku może i fajny, ale tak równo odpadającego tynku to ja jeszcze nie widziałem. Może da się to jeszcze poprawić :?:

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Łukasz,chyba poprawisz,a może raczej dokończysz ten wjazd do tunelu? No powiem ci że nieźle zaczyna ci to wychodzić, trochę krzaków i drzewek i tak trzymaj!!!! Chyba masz już patent na drzewa co?

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
marekw111 naprawde dzikuje za mile slowa, dzis troche bawilem sie z drzewami jednak nie jest to dokonca co bym chcial osiagnąć, po prawej gotowiec hekki, reszta moje wypociny.
jutro runda druga, może z siateczka hekki

Wjazd do tunelu musi zostac pomalowany i ladnie spatynowany jednak jakos nie moge sie za to zabrać mnie tez razi ten piekny braz.
Dzis kilka zdjec całosci wg prosb kilku kolegów, nowej górki ktora wyrasta za stacją, miejsca na niej na bajorko

Załączniki

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Dzis pojechalem na cmentarz jako ze zaraz musialem isc zapotrzebą odchodzac w pola na poboczu zauwazylem bardzo ciekawe krzaki byc moze jest to komosa ciernista nie wiem bo nigdy nie widzialem, krzaczki sa bardzo geste sprezyste wydaje sie ze idealnie nadaja sie na drzewka dzis pierwsze proby z drzewkami topole, i jakies drzewko blizej nieokreslone

Prosze o ocene wytworów mych rąk czy jechac po wiecej tych krzakow tam jest tego małe pole
Jutro jak bede mial juz biurko zaczne na spokojnie bawic sie z hekki floor
Marzy mi sie kilkadziesiat tych drzewek wzdłóz drogi co wy na to?

Załączniki

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Dzis zamieszczam efekt prac nad zielenia, topole posadzone wzdłuz drogi, male jeziorko wykonczone jednak trzeba jeszcze nad woda popracowac,
troche zieleni

Prosze o wszelakie komentarze zwlaszcza te co poprawic!!!

Załączniki

Kamil S.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Muszę przyznać że bardzo ładnie Ci to wyszło. Szczególnie te góry. W pewnym miejscu chyba ciut za wąskie ale poza tym super. ;) Ja muszę popracować na zielenią wyższą.

P.S. Co masz w węglarkach?

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.289 17 2
Na początek to ja bym drogę Wymienił, wygląda bardzo sztucznie. Ponieważ ja jestem fanem rzeczy prostych nie złożonych to bym też jedną drogę ze skrzyżowania wyrzucił i albo niech jedzie na wprost albo zakręca.

Maciek

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witaj Łukaszu,

mam pytanie odnośnie tych pagórków za magazynem. Jak je zrobiłeś, tzn. z czego je formowałeś, oraz jaką zielenia je obłożyłeś - chodzi mi o trawę.

Pozdrawiam,
Maciek.

OP
OP
LUKASZdiy

LUKASZdiy

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
jako stelaża uzylem kartonika od wagonika roco weglarki
pozniej mniejsze kawalki steropianu ustalajace maxymalna wysokosc wznisienia w tym punkcie i na koniec papier toaletowy, woda wikolowa, papier toaletowy i tak do uzyskania zadowalajacego mnie efektu

trawa to elektro sadzona metoda mlotkową hekki zielen srednia oraz auchagen zielen ciemna nie znam numerów

popowe, masz racje droga nie jest najwyzszych lotów jednak to akurat zostanie uznalem ze nie ma sensu tego zmieniac nie na tej makiecie