Obrotnica na szczęście naprawiona. Kolega z forum poratował niepotrzebnym sterownikiem.
Prace natomiast idą do przodu. Powstała sortownia węgla w całości zaprojektowana przeze mnie. Pozostało jeszcze wykonać połączenie szybu z sortownią zabudowanym taśmociągiem. Od strony drogi powstał płot a całość otrzymała oświetlenie latarniami.
Początkowo miałem zamiar drogę poprowadzić wiaduktem nad torami ale po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że raz, że droga będzie się kończyć w powietrzu a dwa to z łatwością będzie można o ten wiadukt zahaczyć przy przechodzeniu. Zatem drogę wpuściłem w tunel.
Mała stacja na górnym poziomie otrzymała cyfrowo sterowane semafory kształtowe.
Z kamieniem na zwałowisko obecnie jeździ OKo1, gdyż nie mam innego tendrzaka z dekoderem i generatorem dymu.
Jednak na dekoder i generator dymu oraz cyfrowe sprzęgi czeka widoczny w oddali TKt3.
Na tą chwilę trzeba wykończyć staw i zalać go wodą. Fajnie by było, gdyby ktoś napisał, jak to najlepiej zrobić. Chciałbym, by z jednej strony była dzika plaża, jakieś małe, drewniane molo, trzciny (nie wiem skąd je wziąć by wyglądały jak najbardziej realnie).
Po wykończeniu góry przyjdzie kolej na robienie całego sterowania rozjazdami i semaforami świetlnymi.....