• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny L45H Bemo (informacja z AMC Wrocław)

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
Podesłałem te zdjęcia kolegi @Mafia i dostałem następująco odpowiedź (załącznik). Czyli ktoś by musiał im podesłać dokładną dokumentacje Lxd, która pasuje do ich form. Bo zapytał czy mamy inne zdjęcia.

Załączniki

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Wynikało by z tego że jeśli koniecznie musi być nie czerwona wersja loka to jak na razie pasuje Lxd2-282...
Jeśli chodzi o niebieskie malowanie to chyba nie ma tej żaluzji Lxd2-289...

Ostatnio edytowane:

Pawel

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
424 2 1
Jeżeli wogóle dojdzie do wydania wersji niebieskiej to Bemo otrzyma pełny schemat malowania i oznaczeń, o to się nie martwcie :)
I będzie to napewno egzemplarz zgodny z oryginałem jeżeli chodzi o wygląd i układ żaluzji :)

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Jedyna fotka z tej strony lokomotywy jaką znalazłem jeśli chodzi o 289. Może ktoś ma lepszą? Co prawda kiepsko widać, ale chyba rzeczywiście nie ma tej żaluzji w tej lokomotywie.
http://www.fotokolej.pl/data/media/76/DSC_1980FK.jpg
tutaj widać lepiej...
Jeżeli wogóle dojdzie do wydania wersji niebieskiej to Bemo otrzyma pełny schemat malowania i oznaczeń, o to się nie martwcie :)
I będzie to napewno egzemplarz zgodny z oryginałem jeżeli chodzi o wygląd i układ żaluzji :)
No przecież, tylko było pytanie czy jakaś niebieska spełnia warunek "nie posiadania tej żaluzji" otóż spełnia i jest to nr 289, pytanie tylko czy pozostałe detale będą zgodne...

Pawel

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
424 2 1
Zapewniam Was że numerów spełniających wszystkie warunki jest dużo więcej :)
Szczególnie gdy pomyślimy o epoce IVc i latach 1983-84.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
tutaj widać lepiej...

No przecież, tylko było pytanie czy jakaś niebieska spełnia warunek "nie posiadania tej żaluzji" otóż spełnia i jest to nr 289, pytanie tylko czy pozostałe detale będą zgodne...
281 też: http://www.koleje.wask.pl/kolejFoto.php?id=nalkd&foto=ps07 (ale który to rok, to nie wiem) - być może właśnie jest to epoka IVc bo wtedy jeszcze funkcjonowała cukrownia w Opolu Lubelskim.... (na zdjęciu przed bramą cukrowni).

S

Sebastian

Gość
Dostałem dziś pocztą swoją Lxd2 od ŚM, obejrzałem póki co (na test jazdy brak czasu) i potwierdza się to czego nie byłem pewien patrząc wcześniej na zdjęcia modelu - tabliczka producenta nad stopniami ma odwrócone kolory w stosunku do poprzedniej edycji.
Może ktoś z forumowiczów wie, czy były faktycznie "białe' tabliczki z czarnymi napisami, czy w modelu jest błąd ?

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Niestety Lxd2-324 miała tabliczkę pomalowaną typowo, czyli metalowe napisy na czarnym tle.

Ostatnio edytowane:

Marcin Wojda

Moderator Grupy H0e
Zespół forum
FREMO Polska
H0e
Reakcje
176 0 0
Tabliczkę producenta (a przy okazji też pozostałe) można wymienić, choć z racji przeskalowanej grubości czołownicy musi ona być zmniejszona w stosunku do oryginału. Całkowicie "białą" tabliczkę widziałem tylko w jednym egzemplarzu... :)

01111458a.JPG

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Dostałem dziś pocztą swoją Lxd2 od ŚM, obejrzałem póki co (na test jazdy brak czasu) i potwierdza się to czego nie byłem pewien patrząc wcześniej na zdjęcia modelu - tabliczka producenta nad stopniami ma odwrócone kolory w stosunku do poprzedniej edycji.
Może ktoś z forumowiczów wie, czy były faktycznie "białe' tabliczki z czarnymi napisami, czy w modelu jest błąd ?
O to samo pytałem wcześniej. Tabliczkę trzeba będzie poprawić we własnym zakresie. Czy każdy model musi mieć coś nie tak? :boso::D

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
Dziś i moja w końcu dotarła, model świetny podobnie jak i pierwszy. W Świecie Modeli cały czas do kupienia, więc chyba się już tak ta seria dobrze nie sprzedała, w porównani do tej roku temu, która zeszła chyba w kilka dni :(

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 1
Wąskotorówka 15
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 2