• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny L45H Bemo (informacja z AMC Wrocław)

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Dziś i moja w końcu dotarła, model świetny podobnie jak i pierwszy. W Świecie Modeli cały czas do kupienia, więc chyba się już tak ta seria dobrze nie sprzedała, w porównani do tej roku temu, która zeszła chyba w kilka dni :(
Może wiele osób stwierdziło, że nie warto wydawać kolejnych 1150zł tylko dla płaskich drzwiczek... gdyby np. ukazały się obie naraz z informacją (jak kupisz dwie w zestawie to masz obie po np. 800) wówczas może by zeszło. Ale myślę, że i tak się sprzeda, tylko może trochę dłużej to potrwa (jak się "dociuła" kasę).

Moja też doszła, i jedyne co mnie wkurza to ta odwrócona kolorystycznie tabliczka. Zapewne jakiś błąd na etapie projektowania. Trzeba będzie coś z tym zrobić... :)
[DOUBLEPOST=1417076925,1417076535][/DOUBLEPOST]
Całkowicie "białą" tabliczkę widziałem tylko w jednym egzemplarzu... :)

Zobacz załącznik 247673
A przypadkiem to czy ona nie była czarna "pomiędzy" literkami, ale przy okazji jakiegoś remonciku czy czyszczenia z pomocą rozcieńczalnika farba została zmyta? Widać bowiem wyraźnie czarne pozostałości farby na tej tabliczce. Patrząc na nią nabieram pewności, że pierwotnie była taka jak każda inna - czarne tło i nie pomalowane, srebrne literki.

Ostatnio edytowane:

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
Cena nie jest taka tragiczna jak na model, który ukazuję się raz w roku. Co innego jakby wypuszczali kilka rocznie tak jak w przypadku SM/SP albo siódemek, wtedy było by ciężko to ogarnąć. No nic, czekamy teraz na Bxhpi i zobaczymy czy za rok będzie kolejny wypust od Bemo.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Cena jest ok, tylko oberwało się BEMO w związku z ogromnym wysypem nowości PKP w ostatnich miesiącach, Bipy, siódemki, gagsy, bonanzy, a jeszcze przecież stonki/kociołki w ciekawych malowaniach wychodziły... ciężko to potem w domu wytłumaczyć że w jednym miesiącu idzie kilka tysięcy PLN "na zabaweczki"...

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Ten model jest na rynku raptem 2 tygodnie. Trudno oczekiwać, by się sprzedał tak jak model jednej z najpopularniejszej polskiej lokomotywy, do tego ponad połowę tańszy. Poza tym nie wszyscy zainteresowani wiedzą, że miniatura już jest dostępna, o czym miałem okazję przekonać się wczoraj. Spokojnie.

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Dzis przyszła moja. Jest sliczniusia malusia.
Pierwszy wypust rozszedł sie błyskawicznie. Teraz już trochę rynek sie nasycił. A i faktycznie innych pokus bez liku.

Marcin Wojda

Moderator Grupy H0e
Zespół forum
FREMO Polska
H0e
Reakcje
176 0 0
A przypadkiem to czy ona nie była czarna "pomiędzy" literkami, ale przy okazji jakiegoś remonciku czy czyszczenia z pomocą rozcieńczalnika farba została zmyta? Widać bowiem wyraźnie czarne pozostałości farby na tej tabliczce. Patrząc na nią nabieram pewności, że pierwotnie była taka jak każda inna - czarne tło i nie pomalowane, srebrne literki.
Słowo biała było w cudzysłowie, tabliczka oczywiście kiedyś była czarna.

ash

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
W moim egzemplarzu 324 odpadła jedna z pionowych poręczy (na szczęście ją znalazłem) i przetarła się farba na tych krótkich poręczach przy stopniach manewrowego. Model wyjąłem może trzy razy z pudełka. Myślicie, że powinienem reklamować?

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Sorry, że post pod postem, ale mam PRZESTROGĘ dla innych:

W moim modelu ktoś przy montażu pomylił kabelki od szyn oraz od silnika (oba są czarne), przez co po zamontowaniu dekodera pojawiało się permanentne zwarcie. Na szczęście dekoder to przeżył.

Radzę sprawdzić w swoich modelach !
Czy ktoś z kolegów sprawdzał może, czy podobny przypadek nie dotyczy również ostatniej Lxd2-324 ?

Reakcje
45 2 5
W końcu!!! Dziś doszła i miałem w łapkach. Zamówiłem od razu dekoder i czekam z niecierpliwością. Jednak jak będą następne wypusty to nie kupię bo już starczy Lxd2 :)

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
69 0 0
Będzie i niebieska - zapowiedziano kolejną Lxd2 PKP z Bemo. :)
Z powodu wahań kursu euro/dolar cena nie jest ustalona, ale przewidywany poziom to ok. 275 euro.
bemo_lxd2_278.JPG

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 1
Wąskotorówka 15
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 2