• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny L45H Bemo (informacja z AMC Wrocław)

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
W porządku, doprecyzowałeś swoją wypowiedź i wiem gdzie tkwi problem.
Jeśli mogę coś doradzić, to przypomnij się w sklepie. Ja bowiem

otrzymałem już 16 listopada.
Tak, ja też dostałem taką wiadomość 16-go, z tym że gdy chciałem wczoraj odebrać dowiedziałem się że przesyłka jeszcze nie dotarła do sklepu i trzeba poczekać, bo data na 18-go była "trochę na wyrost" i może być dopiero w czwartek, więc w zależności od tego kiedy zamawiałeś nie ma spiny ;)

SM

Aktywny użytkownik
Reakcje
203 9 1
Witam.
Model dotarł do nas z jednodniowym opóźnieniem. Zdjęcia modelu zamieścimy na naszej stronie wieczorem.
Dzisiaj rozpoczynamy wysyłkę.
Pozdrawiam.

Sebastian.W

Aktywny użytkownik
Reakcje
88 0 0
Ja zamówiłem przesyłkę pobraniową i też nie dostałem jeszcze żadnej informacji:(. Po cichu liczę, że jutro lub w piątek pan listonosz pojawi się w mojej pracy:rolleyes:

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Nakład jest taki jaki zamawiający załatwił w Bemo, a jaki, to już jego tajemnica biznesowa. A nie prościej zadzwonić tam gdzie się zamawiało i zapytać czy się załapało z zamówieniem.Zawsze to mniej bezsensownego pisania na forum.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
Nakład jest taki jaki zamawiający załatwił w Bemo, a jaki, to już jego tajemnica biznesowa. A nie prościej zadzwonić tam gdzie się zamawiało i zapytać czy się załapało z zamówieniem.Zawsze to mniej bezsensownego pisania na forum.
Jeśli zamówienie zostało przyjęte i napisano by jeszcze nie wpłacać pieniędzy to chyba się jednak załapało. Może czas zacząć czytać ze zrozumieniem?
[DOUBLEPOST=1416426086][/DOUBLEPOST]Ale jest dobry news :) Właśnie wpadł e-mail by płacić :)

Sebastian.W

Aktywny użytkownik
Reakcje
88 0 0
Do mnie również e-mail dotarł z prośbą potwierdzenia:). Myślę, że w piątek albo poniedziałek można spodziewać się paczuszki;).

Ostatnio edytowane:

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Mam to samo i zaczynam się martwić. Zapytałem mailem, zobaczę co odpisze SM :)
Spokojnie, nie ma co się gorączkować, dajcie czas na ogarnięcie tego wszystkiego, jest sporo nowości, jeszcze więcej zamówień, nie wiem jak Wy, ale ja wolał bym dostać przesyłkę z modelem niż email z wezwaniem do zapłaty ;)
[DOUBLEPOST=1416432797,1416431794][/DOUBLEPOST]w międzyczasie...
"Gdy dorosnę, będę jak mama"
DSC_0894.JPG

Załączniki

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Napomknąć muszę tutaj także iż jestem pod ogromnym wrażeniem rozwiązania kwestii montażu lokomotywy, to że bez zbędnych ceregieli można zdemontować czołownicę sprawia mi niezwykłą radość i otwiera drogę ku modyfikacji w loka z GKW :) ach jak dobrze że ją kupiłem :)

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
19 listopada to był dzień z informacją o wpłatę chyba dla wszystkich, którzy do tej pory nie dostali maila w tej sprawie. Również czekam na przesyłkę, zastanawiam się tylko na jaki numer ją przenumerować (chciałem coś z Nałeczowskiej KD i myślałem o 300, ale jeden z kolegów wspomniał, że 300 ma rynienki wzdłuż dachu a BEMO nie. Może Lxd2-281 albo 288 byłby dobrym wyborem? Zresztą te rynienki są na tyle małe i słabo widoczne, że chyba nie ma czym się aż tak przejmować....

Pawel

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
424 2 1
281 i 288 też miały rynienki :)
Tu nie chodzi w sumie o same rynienki, bo tak jak piszesz jest to element w tej skali i tak praktycznie niewidoczny, ale o to, że wersje z rynienkami miały wyżej umieszczoną granicę pomiędzy szarym kolorem dachu i czerwonym, właśnie na tych rynienkach, a ta przesunięta granica kolorów w skali 1:87 jest już widoczna.
Lxd2-257 w oryginale ma rynienki, w modelu nie, ale granica kolorów jest taka jakby rynienki były.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 1
Wąskotorówka 15
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 2