• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny L45H Bemo (informacja z AMC Wrocław)

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Ja myślę że koleś jest po prostu melomanem i mu się odciski porobiły od słuchania płyt... chodnikowych...
Jest jakiś moduł dźwiękowy dostępny do tej lokomotywy, z tego co widzę to deki są od światła i sterowania, natomiast niczego nie ma na temat dźwięków... szkoda by było żeby taka niema siedziała...

Marcin Wojda

Moderator Grupy H0e
Zespół forum
FREMO Polska
H0e
Reakcje
176 0 0
Model super, malowanie lepsze niż w poprzedniej edycji: pas jest we właściwym miejscu, a szara krawędź dachu ma prawidłową wysokość.

Nie lepiej tym razem malowanie niebieskie? Było często spotykane w latach 80-tych. Poniżej przykład:
http://gtlodz.eu/data/media/92/6.jpg

I zdjęcie z 1990 roku: http://www.tabor.wask.pl/egzemplarz.php?&id=50240
Kolor niebieski to faktycznie najlepszy kandydat na kolejną edycję. Inne malowania są zbyt egzotyczne i nie pozwolą na uzyskanie kilku modeli z różnymi numerami poprzez zmianę tabliczek. A jak nie niebieskie to kolejne czerwone w różnych układach żaluzji, rynien i kabiny maszynisty.

P.S. Mam prośbę, aby w miarę możliwości trzymać się głównego tematu w tym wątku. ;-)

S

Sebastian

Gość
(...) albo wypuszczą jakąś krótką serie.
Jakby nie było, dotychczasowe dwa wypusty Lxd2 to też tylko krótkie serie.

Rumun w niebieskim malowaniu byłby pewnym odejściem od schematu i wiem, że niektórzy na niego czekają ;)
Osobiście wolałbym iść w tym kierunku:
(...) kolejne czerwone w różnych układach żaluzji, rynien i kabiny maszynisty.(...)

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
A ja bym proponował, jeśli to możliwe i nie stanowiło by zbytniego problemu, poprosić o jakąś Lxd2 z GKW, wyglądało by to bosko :)
Swoją drogą, moja mała rumunka dziś jednak jeszcze nie dotrze :(

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
...czyli co, chcecie zasugerować, że skoro te nakłady rozchodzą się w mgnieniu powieki, to że jest szansa na jeszcze? Szczerze mówiąc pasowało by mi to. Może bym trafił (po 257) na drugi numer, który jeździł na Nałęczowskiej KD... i kasy dozbierał.
1150zł rozumiem, mała seria, BEMO, doceniam, że jest --- ale jakby nie patrzeć sporo za taką małą lokomocitywkę i dosyć szybko się ukazują jedna za drugą.
Zapewne nie każdemu, ale np. mi /finansowo/ zdeczko ciężko wydolić tym bardziej, że EU07, Bipy, itd... No ale na to wpływu ni ma, że wszystko na raz wychodzi.
100 lat posucha, a teraz wytrysk PKP jak grzybów po deszczu :)

Ostatnio edytowane:

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Zanim będziemy marzyć o następnym nakładzie, musi się dobrze sprzedać ten. Jeżeli ta edycja zalegnie na półkach to niemiecki inwestor kasy na kolejną edycję PKP nie wyłoży. Tak więc radzę na razie nie myśleć o kolejnych edycjach, bo mogą się po prostu już nie pojawić.
I jeszcze jedno: Lxd2-324 pojawiła się w handlu, bo rynek niemiecki domagał się kolejnej Lxd2 w malowaniu PKP, tylko że z gładkimi blachami. Pytanie, czy po tym modelu nasi sąsiedzi będą chcieli kolejnej Lxd2. Jeżeli nie, to już chyba sami rozumiecie, że kolejnego modelu nie będzie. Tak więc radze brać i nie wybrzydzać.

S

Sebastian

Gość
Coś cisza na mailu jeśli chodzi o wysyłkę tej Lxd2... czyżbym się nie załapał? (n) Na stronie ŚMR pisali że od wtorku wysyłka...
W przypadku poprzedniej edycji nie dostałem maila o wysyłce, a rumuny dojechały. To po pierwsze.
Po drugie, są one cały czas dostępne więc z cała pewnością się załapiesz.
Po trzecie, 18 listopada mieli rozpocząć wysyłkę, dziś mamy 19. Nie spinaj się tak... szkoda zdrowia.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
W przypadku poprzedniej edycji nie dostałem maila o wysyłce, a rumuny dojechały. To po pierwsze.
Po drugie, są one cały czas dostępne więc z cała pewnością się załapiesz.
Po trzecie, 18 listopada mieli rozpocząć wysyłkę, dziś mamy 19. Nie spinaj się tak... szkoda zdrowia.
Pisząc że "maila" miałem na myśli wiadomość, że można kasę przelewać. Mam bowiem zamówioną.
Źle to odebrałeś, nie spinam się tylko pytam :) Wbrew pozorom aż tak mnie to nie grzeje :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 1
Wąskotorówka 15
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 2