• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Konwersja Konwersje modeli ,,Kaczajewo'' BR 52 na Ty2, BR 03 na Pm2...

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
Popełniono Ty2-911 z podświetleniem pomostów i Ty42-107 ,klapy wodne otwierane za pomocą otwieraczy z tylniej ściany tendra ,głośnik w dymnicy i reszta.
Ale ładne forum ,brawo Corvinus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DSCF726 C.JPG DSCF7184 C.JPG DSCF7186 C.JPG DSCF7192 C.JPG DSCF7194 C.JPG DSCF7203 C.JPG DSCF7206 C.JPG DSCF7226 C.JPG DSCF7231 C.JPG DSCF7250 C.JPG DSCF7278 C.JPG DSCF7321 C.JPG DSCF7325 C.JPG DSCF7333 C.JPG DSCF7335 C.JPG

Reakcje
1.782 13 0
Mega cacko:) . Zastanawiam się jak by mój styrany TKw 3 po Twojej konwersji wyglądał:eek:, no i nie wiem czy są w ogóle szanse na to u Ciebie?:(.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Ja kurna nie wiem gdzie tu nawet się pisze. Corwin, jeszcze raz Cię proszę zmień tą cukirerkową grafikę na merytoryczną, bo oczopląsu dostaję, a w moim wieku muszę dbać o zdrowie ! Fenix, mordę Ci obiję jak się ze mną nie skontaktujesz !

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
witam ,
z racji na dostawę prawdziwych czarno-białych odbitek sztywniaka,
naszedł mnie ,,smak,, na Ty z tendrem sztywnoramowym ,baza Gutzold , ruchome klapy wodne etc. ,
chętnych do podłączenia się do małej seryjki zapraszam na PW. Na rozgrzewkę Ot1 w pełnym wypasie.

Załączniki

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
Już po strachu, operacja zdjęcia ,,cud,, fabrycznych tablic z modelu Mikro Fine Mechanik (MM) i położenie nowych,klej fabryczny bardzo niestety mocny, ale poszło bez uszkodzeń powierzchni lakierniczej.
Pierwsza fotka to fabryczne blachy ,pozostałe fotki po plastyce na dziale chirurgii plastycznej.
Narzędzie do wymiany konieczne

Załączniki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.305 17 2
Ten młotek do dla rozładowania nerwów?
A tak na poważnie nowe tabliczki są super. Chć ja bym bardzo ale to bardzo delikatnie je "okopcił/zmatowił"
By się odrobinę mniej błyszczały

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.974 531 30
A czy Bydgoszcz nie była w tych czasach częścią DOKP Poznań? Tylko, że ja widzę tu też inny problem, nawet, jeżeli rzeczywiście byłoby tak, jak napisałem: wydaje mi się, że model ma odzwierciedlać wygląd parowozu z ostatnich lat eksploatacji, 1976-78, a wtedy nie było już DOKP Poznań czy Gdańsk, a Zachodnia DOKP w Poznaniu i Północna DOPK w Gdańsku, do tej ostatniej należała wtedy Bydgoszcz.

Marek Klimczyk

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
6 1 0
A ja mam trzy pytania
1. Czy te kółka to RP25 czy RP25 Fine
2. Jak robisz napisy na wypukłych tabliczkach (malujesz pod mikroskopem?)
3. Czy wypukłość nie jest 'troszkę' przeskalowana

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
I do mnie przybyła Ty42-107, u mnie jest wersja bez trzeciej przedniej lampy.
Zobacz załącznik 57631
Piękny model. Jednak mała uwaga - próba naśladowania osadu z wody na tendrze aerografem niezbyt udana. Aerografem nie zawsze znaczy lepiej. Myślę, że lepszy efekt dałoby użycie pędzla. Wyszłoby nieco bardziej naturalnie, a nie tak symetrycznie wycieniowane jak teraz na modelu.

źródło grafiki: http://infrastruktura.kolej.pl/maron/ty42_5.htm

Załączniki

OP
OP
FENIX

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.563 253 31
było tak różnie jak z grzybami w lesie, ale dzięki za uwagę,wiem do czego ,,pijesz,,
poza tym, jak ktoś pisał ,nie wszystko z reala jest do przełknięcia w w skali, ale dzięki za opinię.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 522
Tabor 216
K
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 3