• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej we Wrocławiu i okolicach

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
70 2 0
Obrotnica jest w zasadzie kompletna. O tym właśnie miejscu pisałem Ci, odnośnie łącznicy ze Świebodzkiego.
We wcześniejszych wpisach przytoczyłem odnośnik do zdjęcia lotniczego tej okolicy sprzed II wojny:

http://wroclaw.fotopolska.eu/537317,foto.html?o=b8780

Wachlarz Dw. Marchijskiego najpewniej poległ w 1945 r. A może i później? Na ww. zdjęciu po prawej od tej obrotnicy widać łącznicę Świebodzki-Marchijski przecinającą obecną ul. Robotniczą.

Widać, że niewiele z niego zostało poza obrotnicą - a szkoda, bo to musiał być ciekawy obiekt. Obrotnica wydaje się być dość krótka. Czy tam przed wojną stacjonowały tylko tendrzaki?

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
No tam to nie wiem ;) zobaczę co można będzie zrobić w tym temacie :) . Myślę ze tak , bo w niedziele jak działa targowisko na Świebodzkim , na tym terenie jest zorganizowany parking samochodowy .:)

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
yahya
No jest snieg i to sporo jak na Wroclaw i przy temp. -6 chyba trochę polezy . Zobacze jutro jak będzie i jakby cos to wyskoczę z domowego ciepełka i może uda się cos "pstryknąć ".