Dziś podczas porządków w jesieni życia znalazłem w szpargałach kilka zdjęć, nie wiem kto jest ich autorem, może ja może Piotrek, a może zupełnie kto inny, byłem na tej imprezie, ale nie pamiętam, w sumie o co innego chodzi, o wspomnienia, jeden z ostatnich jeśli nie ostatni przejazd po sieci kolei zakładowej imperium Karola Scheiblera, wtedy to się nazywało "Piknik Świętojański" gorący czerwiec roku 2007, szmat czasu. Tylko trzy fotki coby nie zabierać cennego miejsca na forum .
W roli głównej lokomotywa SM30-910 i wagony z "Karsznickiej Kolei", oraz lud pracujący grodu Łódź.
Tłumy i nieliczna garstka mikoli.
Między zabudowaniami fabrycznymi, chyba w okolicach ulicy Tymienieckiego.
Widok w stronę ulicy Przędzalnianej od strony ulicy Rydza-Śmigłego , tle widać ceglany budynek obok którego do dziś stoi semafor dwukierunkowy , niestety po tych torach nie ma już śladu.
W roli głównej lokomotywa SM30-910 i wagony z "Karsznickiej Kolei", oraz lud pracujący grodu Łódź.
Tłumy i nieliczna garstka mikoli.
Między zabudowaniami fabrycznymi, chyba w okolicach ulicy Tymienieckiego.
Widok w stronę ulicy Przędzalnianej od strony ulicy Rydza-Śmigłego , tle widać ceglany budynek obok którego do dziś stoi semafor dwukierunkowy , niestety po tych torach nie ma już śladu.