• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.487 147 0
To już się "nudne" robi. Jakimi słowami (sposobami) trzeba mówić do kierowców, żeby pewne (oczywiste) rzeczy do nich dotarły?
Racja. Szkoda już nawet czytać te niusy, w dodatku pisane przez "dziennikarzyny" - Lokomotywa ciągnęła pojazd jeszcze kilkaset metrów
- chyba pchała powinno być.
A co zrobić żeby było lepiej? Zacząć działać u podstaw. Ja bym zaczął od zabrania dzieciom komóreczek z internecikiem, fejsbuczkiem i tiktokiem i przywrócił wyższość nauczyciela nad uczniem i jego rodzicami. No i poczekał 20 lat. :)

kary62

Aktywny użytkownik
Reakcje
265 0 0
Racja. Szkoda już nawet czytać te niusy, w dodatku pisane przez "dziennikarzyny" - Lokomotywa ciągnęła pojazd jeszcze kilkaset metrów
- chyba pchała powinno być.
A co zrobić żeby było lepiej? Zacząć działać u podstaw. Ja bym zaczął od zabrania dzieciom komóreczek z internecikiem, fejsbuczkiem i tiktokiem i przywrócił wyższość nauczyciela nad uczniem i jego rodzicami. No i poczekał 20 lat. :)
Określenia dziennikarzy.... W radiu usłyszałem, że pociągi "nie wyjechały na tory" (po awarii systemu kierowania ruchem pociągów), tak jakby - nie wiem.... stały na chodniku, czy na poboczu... Wszak cały czas "stoją na torach", a jeśli wyjeżdżają to np. na szlak.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84