• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.536 19 9
Ale na którym budynku się zatrzymał?...
To mnie też zastanawia.
Przy dawnym Dworcu Morskim jest zadaszenie dawnej rampy, a nie przybudówka.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że gość przyfasolił w ten nowy pomarańczowy budynek w miejscu dawnego placu składowego (na googlu go jeszcze nie ma). To jedyne miejsce w okolicy, gdzie tory kończą się na wprost ściany:
https://www.google.com/maps/@54.532...try=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDExNS4wIKXMDSoASAFQAw==

Marcinsemek

Nowy użytkownik
Reakcje
6 1 0
Co do śmierci maszynisty - zastawia mnie jedna rzecz - jak dopuszczono do pracy 68-letniego człowieka??? Czy nie powinien być choćby na przysłowiowej emeryturze? Jak przeszedł badania lekarskie i testy psychotechniczne - chyba że czegoś takiego na kolei już teraz nie ma. z informacji wynika , że zawału dostał podczas usuwania usterki po uprzednim zatrzymaniu pociągu...
hehe... temat rzeka nawet w szarej codzienności, kierowca mający wade wzroku dostaje prawo jazdy terminowe bo musi robić badania u okulisty, dla porównania osobiście znam gościa co ma lewą stronę w niedowładzie po udarze, ledwo wyłazi z auta ale nadal jeżdzi, prawka mu nie zabrali. i teraz jak taki człowiek ma prawidłowo zareagować w sytuacji awaryjnej??

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.853 525 30
hehe... temat rzeka nawet w szarej codzienności
To "hehe" chyba jest tu trochę nie na miejscu. A "temat rzeka" to prawda, ale może nie w tym wątku, zwłaszcza, że raczej nie dotyczy tego konkretnego wypadku. Proszę ew. dalszą dyskusję kontynuować w dziale "Gadki-szmatki".

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84