• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.714 125 86
Może zbyt ogólnie napisałem. Chodziło mi o Zarządce Mevo. Nie wiem czy to firma czy Urząd Miasta zdecydował, że właśnie tam ( w dużej hali - przypomnę - wpisanej do rejestru zabytków) będą magazynowane te rowery (około 1500 szt. plus drugie tyle jak nie więcej akumulatorów do nich (piszą 1000 szt. ale to mi się jakoś nie widzi).

Jak widać ludzie się nie uczą na błędach innych. Magazynowanie tak ogromnej ilości akumulatorów zawierających lit (czy to zamontowanych w rowerach lub hulajnogach czy luzem) powinno się odbywać w małych oddzielnych obiektach. Gdyby tam były ograniczenia np. 100 sztuk w jednym magazynie to nie spaliło by się tyle a i pożar byłby mniejszy.
Hala jest praktycznie nie do 'odbudowania'.

No i to już drugi pożar sprzętu elektrycznego w tak krótkim czasie (2 lutego 2025): 30 meleksów i autobus piętrowy spłonęły w pożarze.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84