• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.541 34 1
bstok70 Twój awatar jest ładniejszy niż gama
O wypraszam to sobie! Mój awatar jest piękniejszy tylko ode mnie :) No mnie akurat Gamy okropnie przypadły do gustu, wręcz niebezpiecznie zbliżają się pod względem miłości do moich najukochańszych Fiatów. Tak jak SP45/SU45 miały swoje choroby wieku dziecięcego, tak jak SP45/SU45 mają nietuzinkowy kształt, a szczególnie podoba mi się ich potężna moc.
Natomiast niemiło zaskoczył mnie zakres uszkodzeń Impulsa. Cały czas się mówi o tym, że nowy tabor ma tworzyć konstrukcję klatkową i chronić maszynistę, a tu w sumie nieduży samochód dostawczy i takie deformacje? Chyba, że to zapalone lakiery i rozpuszczalniki paliły się z tak wysoką temperaturą, że stopiły poliwęglanowe poszycie? Dziwne.
No i Gama też dosyć łatwo wyskoczyła z torów i wjechała prawie w skrajnię Podlaskiego szynobusu. Z tego co opisano w Rynku Kolejowym ciągnik siodłowy wylądował w rowie, a na torach został tylko kawałek naczepy. Może to dlatego, że na torach leżała jakaś blacha, na której widać ślady przejazdu kół pojazdu szynowego? Dziwne.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.845 79 12
Ostatnio edytowane:

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.421 23 0
Wiele nie brakowało, a byłaby podwójna luta, bo w drugą stronę jechał Inter City, ale szczęśliwie zdążył się zatrzymać tuż przed miejscem zdarzenia. Widać go przez moment na tym filmie.

dyżurny ruchu

Znany użytkownik
Reakcje
154 3 0
SSP + półrogatki jak on tam ten pseudozawodowy kierowca się tam do k...nędzy znalazł ?? wybaczcie moje wzburzenie, ale pracuję od 15 lat na posterunkach gdzie zawsze obsługiwałem jakiś przejazd lub miałem/mam go pod nadzorem i to co się dzieje na nich to przechodzi w tym roku (i nie tylko) ludzkie pojęcie...

Bolesław 102

Bolesław Wielki Znawca Wszystkiego
Reakcje
362 98 10
SSP + półrogatki jak on tam ten pseudozawodowy kierowca się tam do k...nędzy znalazł ?? wybaczcie moje wzburzenie, ale pracuję od 15 lat na posterunkach gdzie zawsze obsługiwałem jakiś przejazd lub miałem/mam go pod nadzorem i to co się dzieje na nich to przechodzi w tym roku (i nie tylko) ludzkie pojęcie...
To, o czym piszesz to jeden problem, ale jest także inny. A mianowicie późne (tuż przed czołem pociągu zamykanie rogatek tych obsługiwanych, a nawet spotykałem się z całkowicie otwartymi przejazdami podczas przejazdu pociągu. Za każdym takim przypadkiem byłem zmuszany do nagłego hamowania pociągu, co wiązało się u mnie z ogromnym stresem.:mad::(

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84