• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.813 79 12
Jeśli do ugaszenia wystarczyły dwie małe gaśnice (wg relacji dwie gaśnice proszkowe po 6 kg), to chyba wielkich zniszczeń nie było i lokomotywa po małej naprawie wróci do służby.
Owszem ET 41 001 po najechaniu na ECCO wróciła do jazdy (OK, inny przewoźnik ale...) , ale co do EP08 001... uwierzę, jak zobaczę.
Biorę poprawkę na dokładność pracy dziennikarskiej...

Pozdrawiam,...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.813 79 12
Ogólnie to co ostatnio się słyszy nie w internecie, a w rozmowach po dworcach między drużynami to czasem zakrawa na kpinę, więc ww zdarzenie na EP08 to najmniejszy problem. Dlatego też Andrzeju..., zobaczę to uwierzę...

Pozdrawiam,...

Danzig

Ostrzeżony
Reakcje
372 2 1
Zapewne większość z Was to zna, ale Ci co tego nie widzieli myślę że chętnie zajrzą, oczywiście mam na myśli wszystkie odcinki;

ostatnio znalazłem coś podobnego, tylko o katastrofach w NRD, powiem szczerze z ruską armią mieli tam niewesoło,
tutaj film o najtragiczniejszej katastrofie;
Ta seria Lebensretter jest genialna. Prawie wszystkie wypadki z NRD można tam obejrzeć.
A tak przy okazji szukam tutaj filmu który wyrzucił jakiś kolega o kolei w Złotoryi o poranku się zaczyna i za cholera nie mogę tego filmu znaleźć. Pomoże mi ktoś ???

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.644 381 7
Jeżeli na temat kolei piszą jakieś gazety gatunku pudelek, dupelek, onety, srety - to bzdury można zrozumieć i je olać.
Ale jeżeli idiotyzmy o kolei wypisuje się na portalu pt. "Rynek Kolejowy" - to już totalna paranoja... Opis wypadku na przejeździe w okolicach Nowego Tomyśla - nie wiem co chciał jego autor powiedzieć...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.813 79 12
Powiedziałem sobie, przeczytam...
Za cholera wie ktorym razem udało mi się przetłumaczyć z "polskiego" na nasze o co może autorowi chodzić...
Jedyne skojarzenie to "Na poczatku był chaos..." i tak już zostało do końca artykułu...
Kurde, żeby D1 z W4 pomylić... i te znaki, a nie wskaźniki, tarcze...

Naiwnie myślałem, że jest w stopce kontakt czy coś, ale jak zobaczyłem Axel Springer .... to mnie już nic nie dziwi...

Pozdr,...

Alek

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 20 0
Panowie czy znacie przypadek, i szczegóły jak to się wydarzyło i kiedy? Opowieść krąży z ust do ust, zasłyszana od stołecznych modelarzy. Chodzi o wypadek śmiertelny z udziałem człowieka. Zwłoki zostały znalezione bez głowy która się "zgubiła". Po pewnym czasie podczas przeglądu loko/ezt odnalazła się w ramie wózka.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.362 36 7
Była taka sprawa, nie znaleźli głowy. Po odtworzeniu filmu z kamery, okazało się że głowy trzeba szukać na dachu i tam była. Z tym, że lokomotywa była odstawiona po wypadku, a nie podczas rutynowego przeglądu.
To raczej nie jest możliwe, bo rozkład ciała wywołuje na tyle silny odór, że dałoby się to odczuć wcześniej.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84