• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele IV Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2017

Reakcje
2.617 79 2
Kto ma kupić nowe ten kupi nowe choćby nie wiem co! Wg mnie to lekka przesada z tymi truposzami. Sam czasami kupuję z drugiej reki i jakoś z tym żyje ;) Tak że sprzedający nie martwcie się jeśli będziecie mieli to co chce kupujący żadna giełda Wam nie groźna :)

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.269 118 11
Wedlug mnie cytat o elitarnosci czy psuciu spotkania przez fakt odbywania sie gieldy jest zupenie nietrafionym. Podam przyklad z mojego "podworka" - coroczna wystawa w Milton Keynes oprocz wszelkieigo rodzaja makiet klubowych badz indywidualnych rowniez posiadala stoiska dla sprzedawcow indywidualnych . I tak np byla Pani ktora dziergala drzewka z drutow (mozna bylo kupic zestaw do samodzielnego skladania:), czy Pan z fajnymi drewnianymi walizkami na tabor. Obok bylo stoisko Pana z towarem z "drugiej" czy "trzeciej" reki. Ja osobiscie nic w tym zlego nie widzialem i nie slyszalem zeby ktos ze zwiedzajacych sie bulwersowal z tego powodu. Ba, w/w stoiska nie byly nawet na odrebnej sali, tylko "wcisniete" pomiedzy dioramy i makiety:)

Reakcje
2.617 79 2
Miło mi zakomunikować iż w związku z podjęciem stanowiska przez nasze Stowarzyszenie reprezentujące Pana Prezesa Sylwestra Strzelczyka giełda została zatwierdzona a co za tym idzie zostanie wprowadzona w życie :) Dziękujemy za opinie.

misterZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
480 4 1
Miło mi zakomunikować iż w związku z podjęciem stanowiska przez nasze Stowarzyszenie reprezentujące Pana Prezesa Sylwestra Strzelczyka giełda została zatwierdzona a co za tym idzie zostanie wprowadzona w życie :) Dziękujemy za opinie.
No kurde zostałem uprzedzony z nowinami. :) Pozostaje mi tylko wnieść poprawkę, że kolega wymieniony z imienia i nazwiska reprezentuje stowarzyszenie, a nie odwrotnie ;) Ponadto należy pamiętać o Robercie Reschke, który również reprezentuje ESMMK jako wiceprezes ( z dużymi zasługami dla stowarzyszenia) i drugi wiceprezes Jerzy Wróbel. :)

Reakcje
2.617 79 2
Poniosło mnie z nowinką :) ponadto pamiętam o wszystkich nikomu nie urągając i chwała im za to :) jednak PROWADZĄCEGO mamy jednego :D PREZESA Sylwestra Strzelczyka i to On razem z Robertem doprowadził do stworzenia tworu pod nazwą Trybunały ;)

Ostatnio edytowane:

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
329 2 2
Poniosło mnie z nowinką :) ponadto pamiętam o wszystkich nikomu nie urągając i chwała im za to :) jednak PROWADZĄCEGO mamy jednego :D PREZESA Sylwestra Strzelczyka i to On razem z Robertem doprowadził do stworzenia tworu pod nazwą Trybunały ;)
Zapomniałeś jeszcze o koledze Jurku, który, jak wiem, sporo się nachodził, załatwiając, zwłaszcza przy pierwszej edycji sponsorów od jedzenia, napoi, banera itp. pierdołom ale jakże niezbędnym. ;)

jpyt

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Parę lat temu w okolicy Zielonej Góry zrobiono święto wina i winobrania...
Takie na wzór wielkich czeskich festiwali wina.

Tylko nie wolno było dawać wina do degustacji.
Ani go sprzedawać.
Ani reklamować.

Święto się skończyło bodaj na jednej edycji.

Tyle ode mnie na temat wystaw jedynie do popatrzenia.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.522 556 30
Niektóre głosy przeciwko giełdzie są po prostu żenujące. A piszący je chyba nigdy nie byli na żadnej takie imprezie za granicą. Tak się składa, że mam okazję odwiedzać różne takie zagraniczne imprezy i na każdej jest giełda. Większa czy mniejsza, lepsza czy gorsza, ale nie widziałem najmniejszej nawet imprezy, żeby nie było chociaż jednego stoiska. O Lipsku czy Dormundzie nie wspominając. A czym się tam handluje, to jeszcze inna sprawa. Często jest to po prostu złom modelarski, z którego jednak nie raz można coś sobie wybrać. I nie ma w tym nic złego, a korona nikomu z tego powodu nie spadła...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.885 388 20
Nie każdego stać na kupowanie z pierwszej ręki. Czasem zdarzą się osoby, które kupują modele używane, bo np. taniej. Poza tym część modeli dostępna jest już tylko z drugiej ręki, bo wydane były dawno temu, a wznowień nie ma. Także giełda jak najbardziej ma sens.
Dodatkowo część z nas ma modele z jakimiś brakami drobnych elementów czy też z uszkodzonymi elementami, a takie właśnie drobiazgi właśnie na giełdzie można dokupić.

pilu35

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Widać głos ludu silniejszy jest ZA :) ciekawe , że na ogólnym forum już nikt tak wulgarnie przeciwko giełdzie nie występuje jak w prywatnej korespondencji do organizatorów.