• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele IV Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2017

Z

Zv

Gość
Mieszkańcy Piotrkowa i Warszawy mają inną zdolność nabywczą, porównywanie tych dwóch imprez jest dziwne, tu wstęp wolny, tu komercha.

Natomiast Sebastian podsunął mi myśl, aż mi wstyd że sam na to nie wpadłem, w Zbiersku Pani Dyrektor(może kierownik) szkoły czy też domu kultury, tego nie pomnę bo poświęcałem czas na kontemplowanie jej sukienki, a raczej dużych braków w jej konstrukcji w okolicach no wiecie których, i może dla młokosów już niezbyt atrakcyjnych, to dla mnie miłośnika kobiet dojrzałych, tzw. prawdziwych kobiet, jej pomysł na zajęcie dziatwy wydaję się godnym polecenia organizatorom Trybunałów.
Konkursy malarskie dla szczyli, lokomotywy wycięte z tektury, i te szczęśliwe upaprane farbami dzieciaki, aż mnie korciło żeby sobie tez pomalować, i jeśli kiedyś H0e znów w Zbiersku będzie, a konkurs taki też, to pierwszy z pędzlem w dłoni stanę w szranki.
Bingo! podobnie było w Rudach podczas industriady. Stolik kilka nozyczek i klej i... wydrukowane prościutkie modele Mbd1. Dzieciaki kleiły jak najęte z jęzorami na brodach :)

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.968 122 22
W gorącej wodzie chyba jesteś kąpany. Widziałeś gdzieś informację o rejestracji? Jak będzie, to zapewne takie info się tu pojawi. A póki co, to chyba nawet jeszcze nie jest do końca pewna data i miejsce następnej edycji.

jpyt

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
No wiesz... Jak przeglądałem post o tegorocznych, to wpis " lista wystawców zamknięta" pojawił się bardzo szybciutko po zapowiedziach...

Reakcje
2.617 79 2
Po wczorajszym spotkaniu naszego stowarzyszenia ESMMK doszliśmy do wniosku że data kolejnej edycji Trybunałów odbędzie się tak jak ostatnio w trzeci tydzień czerwca bądź tydzień wcześniej ale zostanie to jeszcze zweryfikowane. Będzie to już tzw żelazny termin Trybunałów aby nie kolidowały ze sobą podobne imprezy . Termin lipcowy całkowicie odpada.

TT88

Aktywny użytkownik
Reakcje
36 0 0
I slusznie bo jest kolizja z miedzynarodowa impreza TT w Bielsko Bialej i lokalna impreza TT w Pszczelej.
Co jak co, ale moją skalą, chyba nie należy się przejmować. I tak jedyną osobą reprezentującą TT do spółki z kolegą na poprzednich Trybunałach był Ranger. W tym roku też, ale tylko jako producent. Generalnie TT olewa Trybunały od samego początku. Ich sprawa. Więc nie należy się rozczulać, że coś tam im koliduje.

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Termin jak najbardziej do przyjęcia , innymi imprezami bym się nie przejmował ,bo im więcej będzie się działo w różnych stronach tym lepiej dla tego hobby .
Co do dodatkowych atrakcji dla zwiedzających to już organizatorzy mają uzgodnioną ,i sądzę że młodym adeptom tego hobby oraz ich opiekuną podobać się będzie .;)
Już dziś boję się czy podołamy przewozom turystycznym bo sądząc z z rozmów ze zwiedzającymi przyjadą tylko po to :D
A może w ramach atrakcji organizatorzy pomyśleli by o giełdzie modelarskiej ,to takie jak by dwie pieczenie przy jednym ogniu .

misterZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
480 4 1
Najświeższa informacja po przeprowadzonych w dniu dzisiejszym rozmowach,
przekazana do wpisania na forum.

Szanowne koleżanki i koledzy modelarze, w związku ze zmianami w szkolnictwie. A więc ze zmianą zakończenia roku szkolnego na 23 czerwca (szkoły nadal nie posiadają aktualnych wytycznych, dotyczących końcowych terminów egzaminów). ESMMK wraz z Dyrekcją szkoły (właścicielem hali) podjęło decyzję o tymczasowym przesunięciu terminu IV Trybunałów z 16, 17, 18 czerwca 2017 na dni 2, 3, 4 czerwca 2017
Mamy nadzieję, że w roku 2018 sytuacja będzie unormowana i będzie można powrócić do dotychczasowych terminów, które obowiązywały od I edycji do III Trybunałów. Jeśli nie, to prawdopodobnie nowe terminy czerwcowe zostaną na stałe.

W odpowiedzi na sporą liczbę pytań od zainteresowanych. W ramach eksperymentu (aby sprawdzić zainteresowanie) w 2017 roku zostanie uruchomiona na pierwszym piętrze giełda modelarska, czyli kupię, sprzedam, zamienię lub oddam w dobre ręce. ;) Myślę że ta informacja usatysfakcjonuje potencjalnych sprzedawców jak i klientów. :)